10.000 jaar archeologische sieraden te zien in CODA

Sieraden zijn van alle tijden en bij archeologisch onderzoek worden ze dan ook regelmatig opgegraven. Hoe ze in de bodem terechtkwamen, is al een verhaal op zich. Zo kan een kraal een keer verloren zijn gegaan of is een glazen armband gebroken. Maar sieraden werden in tijden van oorlog of als gift aan goden ook opzettelijk begraven. Alle sieraden die in de loop der tijd zijn opgegraven, vertellen een verhaal. Deze verhalen zijn vanaf 12 oktober in CODA Museum te zien in de tentoonstelling Geheimen uit Gelderse bodem: 10.000 jaar archeologische sieraden.

Voorwerpen uit Gelderse bodem

In samenwerking met de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn is een bijzondere tentoonstelling samengesteld waarin uiteenlopende voorwerpen uit Gelderse bodem te zien zijn: van hangers, kettingen, ringen en armbanden tot kledingspelden, gordelbeslag en haarnaalden. Van een prehistorisch doorboord stenen hangertje uit Zutphen tot een bedelarmbandje uit een neergestort vliegtuig uit Apeldoorn. Geheimen uit Gelderse bodem neemt je mee in 10.000 jaar archeologische sieraden en laat je kennismaken met de geheimen die sieraden kunnen onthullen.

Bij deze tentoonstelling is ook een boek met dezelfde titel uitgebracht dat voor € 9,95 te koop is in onder andere CODA Winkel en dat vooral ingaat op de achtergronden van de getoonde sieraden.

Meer over deze tentoonstelling.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.