Muzikanten Sjoerd & Tom: 'We hopen weer op volle zalen!'

Muzikanten Sjoerd & Tom: ‘We hopen weer op volle zalen!’

Ze zijn wel muziek blijven maken, Tom en Sjoerd, muzikant van beroep. “Je hebt je stem, je hebt je gitaar, dus je kunt ook thuis muziek maken.” Maar dat is toch wel echt heel iets anders, vinden ze. Want muzikant ben je vooral ook door je publiek. En dat was er niet, het afgelopen jaar. “Dat was wel even slikken.”

Nee, ze zijn niet stil blijven zitten. Ze zetten een online muziekbingo op, voor de talloze Zoomborrels die een nieuw fenomeen werden. Die bingo sloeg aan en het hield ze lekker bezig, gelukkig.

Sjoerd kreeg op nog een andere manier de kans om met zijn passie voor muziek bezig te blijven: The Voice! “Ja”, lacht hij, “ik werd gebeld of ik mee wilde doen dit jaar en die kans heb ik natuurlijk gegrepen.” Hij kwam door de eerste ronde, werd ‘gestolen’ na de battle, maar zijn plek op het nippertje in de tweede ronde. Het leverde hen een paar optredens op bruiloften op, maar zonder coronacrisis hadden ze er waarschijnlijk meer spin-off van gehad, denkt Sjoerd. “Mensen vinden het toch leuk om iemand van de televisie langs te laten komen, maar ja, dat ging nu niet.”

Ze blijven muziek maken, repeteren en hier en daar een (digitaal) optreden doen, maar ze staan te popelen om weer voor echt publiek te kunnen spelen. “We hopen weer op volle zalen, terrassen, bruiloften. Echt publiek. Daar krijgen we toch het meeste energie van.” Maar, voegen ze eraan toe: “We durven het bijna niet meer te hopen…”

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.