Denk mee met de ontwikkeling!

Klompenpad Kids in Woudhuis

Goed nieuws! Apeldoorn krijgt van de provincie Gelderland subsidie om een Klompenpad en kinderroute aan te leggen in de wijk Woudhuis. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaat de route ontwikkelen ze samen met een groep vrijwilligers. 

Oproep

Ben jij of ken jij iemand die in het gebied woont, kennis heeft van de natuur, geschiedenis of landschap van het gebied of gewoon heel graag betrokken is? Geef het dan door aan Marvin Verbeek / Adviseur Toerisme, Recreatie en Horeca / Team Economische Zaken Gemeente Apeldoorn.

Woudhuis Apeldoorn. Foto: Rob Sprenger

Woudhuis Apeldoorn. Foto: Rob Sprenger

Waarom Klompenpad Kids?

Buiten zijn in de natuur is belangrijk en gezond voor kinderen. Het stimuleert de motorische ontwikkeling, verbetert het concentratievermogen en gaat overgewicht tegen. Steeds meer kinderen groeien op in een stedelijke omgeving: de afstand tot de natuur neemt toe en kennis over de herkomst van voedsel neemt af. Melk ’komt’ uit een pak, toch?

Klompenpaden zijn in de basis al interessant voor gezinnen met kinderen. Struinen door de wei, klauteren over hekjes en lopen over boerenerven met jongvee zijn voorbeelden van natuurlijke speelaanleidingen. Een Klompenpad wordt voor kinderen nóg aantrekkelijker door de aanleg van een aantal uitdagende (risicoarme) speelaanleidingen die uitnodigen om te ontdekken, te verwonderen, te kijken, maar ook om ‘gewoon’ te spelen. Aan de hand van opdrachten in een KIDS- doe-boekje en weetjes in de app leren kinderen, maar ook hun (groot)ouders, en passant over natuur, landschap en cultuurhistorie.

Lees meer >>>

Volgend artikel

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.