4 x tips om lokale horecaondernemers te steunen

Gesloten restaurants, eetcafés en koffiezaken en talloze evenementen die geannuleerd zijn… De gevolgen van het coronavirus in Nederland zijn enorm. Ook veel Apeldoornse ondernemers komen door de coronamaatregelen zonder werk te zitten of dreigen in de problemen te komen. Ook jij kunt dingen doen om de lokale horeca te steunen in deze bizarre tijd. Hieronder geven je vier tips waarop je hen kunt helpen vanuit huis.

Support your locals

Alle horecagelegenheden in Apeldoorn moeten in verband met het coronavirus noodgedwongen de deuren sluiten, in ieder geval tot en met maandag 6 april. Je kunt je voorstellen dat dit een enorme klap is voor een branche die afhankelijk is van haar gasten. Gelukkig zijn er manieren om ze een klein beetje te helpen. 

Koop een tegoedbon

Zo kun je bijvoorbeeld een tegoedbon kopen. Je betaalt nu alvast een bepaald bedrag aan je favo lunchroom – bijvoorbeeld € 50,- – en de tegoedbon lever je in als je daadwerkelijk gaat eten. Op die manier steun je je favoriete eet- of koffietentje op afstand. Soms kun je een tegoedbon via de website van de desbetreffende zaak aanschaffen. Is dit niet mogelijk? Stuur dan een mail of probeer de ondernemer telefonisch te bereiken, ze zijn ongetwijfeld heel blij met je steun en kunnen het één en ander regelen met een tikkie.

Doneren is dineren

Pak je het liever iets rigoureuzer aan? Dan kun je jouw favoriete restaurant aanmelden op www.doneer.restaurant.nl en een bedrag doneren. Onder het motto ‘Wees geen krent en red je favoriete eettent’ is dit concept speciaal ontwikkeld om de horecaondernemer te helpen in deze tijd. Het door jou gedoneerde bedrag wordt volledig op de officiële rekening van het betreffende restaurant gestort. Je kunt hier doneren >>

Uit eten in je woonkamer

Sommige restaurants en cafés hebben spontaan een bezorgservice op poten gezet. Check vooral of jouw favoriete plek dat ook doet. Op die manier eet je hoogstwaarschijnlijk lekkerder dan wanneer je thuis de keukenprins(es) uithangt, vermijd je de veel te drukke supermarkt én steun je het desbetreffende café of restaurant. Benieuwd naar overzicht van bezorgservices in Apeldoorn?

Bezorgservices lunch en lekkernijen >>

Bezorgservices diner >>

Bezorgservices borrelplanken >>

Zoek een alternatief

Wil je jouw favoriete horecaondernemer dolgraag steunen maar bieden ze geen van deze diensten? Neem contact met hen op om te vragen op welke manier je kunt helpen.

Hoe verklein ik de kans op besmetting?

Bij al het bovenstaande geldt het volgende. Iedereen wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Dus ook wanneer je je in een winkel of andere openbare plek bevindt. Neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep en droog af met een papieren handdoek
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Vermijd grote groepen
  • Werk thuis indien mogelijk
  • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis en beperk het contact met anderen.
Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.