4 x tips om lokale winkeliers te steunen

De winkeliers in Apeldoorn verkeren in zwaar weer. En hoewel ze wel geopend zijn, zijn zij de afgelopen tijd veel omzet misgelopen. Daarnaast is het momenteel nog een stuk minder druk in de stad dan gewoonlijk.

Shop online

Voor de winkels in de stad is het ontzettend belangrijk dat je hen blijft steunen, ondanks alle coronamaatregelen. Bezoek je een winkel, markt of andere openbare plek fysiek? Houd dan altijd rekening met de richtlijnen van het RIVM. Ga je liever niet de deur uit? Diverse (lokale) winkels in Apeldoorn hebben naast een winkel ook een webwinkel, denk aan de Bla-Bla winkels, Oxener City Shoebox, WAAR, Capital, LAB02 en LOD Fashion & Lifestyle. Ook leuk: Mansion24

Scoor een cadeaubon

Ook bij winkeliers in de binnenstad kun je alvast – voor jezelf of voor iemand anders – een cadeaubon kopen. en zo je lievelingswinkel op afstand steunen. Stuur een mail of benader de winkelier via social media om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Laat je producten bezorgen

Veel winkeliers zijn aan de slag gegaan met een bezorgservice. Zo kun je producten van LAB02 en WAAR gratis thuis laten bezorgen t/m 6 april. Mansion24 komt zelfs met een geheel nieuw online initiatief: Mansion24 ScreenService, waarbij je per videocall virtueel wordt meegenomen door de winkel en advies op maat krijgt wat betreft kledingstukken en/of muziek die je zoekt. De items betaal je per Tikkie en worden dezelfde dag nog thuisbezorgd. Benieuwd naar een overzicht van winkeliers met een webshop en/of bezorgservice? Bekijk ze hier >>

Zoek een alternatief

Wil je jouw favoriete winkel dolgraag steunen maar bieden ze geen van deze diensten? Stuur dan een mail of probeer de ondernemer telefonisch te bereiken en vraag op welke manier je ze kunt helpen. Ze zijn ongetwijfeld heel blij met je steun!

Hoe verklein ik de kans op besmetting?

Bij al het bovenstaande geldt het volgende. Iedereen wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Dus ook wanneer je je in een winkel of andere openbare plek bevindt. Neem de gebruikelijke maatregelen om overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Was regelmatig je handen met water en zeep en droog af met een papieren handdoek
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Vermijd grote groepen
  • Werk thuis indien mogelijk
  • Heb je gezondheidsklachten? Blijf thuis en beperk het contact met anderen.
Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.