5 vragen over duurzaamheid aan ondernemer Jennifer van Vliet van WAAR Apeldoorn

Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen in Apeldoorn die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? En waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de Eerlijk Winkelen route Apeldoorn antwoord. Inmiddels zijn er ruim dertig ondernemers aangesloten bij Eerlijk Winkelen. Maar wie zijn ze en waar dromen ze van? Je leest ’t hier! 

Deze week: Jennifer van Vliet, eigenaresse van WAAR Apeldoorn.

Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?

Waar“Eerlijk, duurzaam en cadeautjes.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat WAAR steeds bekender is geworden en een grote groep aan trouwe klanten heeft opgebouwd. Ik voel de trots als ik mensen erg positief over de winkel hoor praten. Dat doet me zó goed!”

Bij de term Eerlijk Winkelen denken mensen misschien niet gelijk aan hippe producten. Hoe zorg je ervoor dat jouw producten toch onder de aandacht komen van het grote publiek?

“Door hip te blijven: meegaan met de trends en ontwikkelingen. En zo veel mogelijk op Facebook en Instagram delen.”

Waar MarktstraatWat is je droom voor WAAR Apeldoorn?

“Een supermooie winkel openen in de Marktstraat met een uitgebreide koffiehoek waar je kunt genieten van heerlijke koffie, verse sapjes en huisgemaakte tussendoortjes en gebakjes. Daarnaast dat we de zakelijke markt steeds meer mogen bedienen met relatiegeschenken en kerstpakketten.”

Zonder welk Eerlijk Winkelen-product ga je ’s ochtends de deur niet uit?

“Mijn MyoMy paperbag rugtas en mijn Dopper.”

Waanzin Woensdag: een onmogelijk dilemma

Als variant op het bekende ‘Duivelse Dilemma’ leggen we de ondernemers ook een onmogelijke vraag voor. Uiteraard moéten ze kiezen. Aan Jennifer vroegen we: elke dag vijf repen Tony Chocolonely’s eten of in je assortiment voor de helft aan niet-duurzame producten opnemen?

 “Oeh.. hoewel de 5 repen niet vervelend zijn om iedere dag op te eten, denk ik dat ik daar op de lange termijn niet heel gelukkig van word. Dus dan kies ik toch voor de helft aan niet-duurzame producten – met als eis dat ze wel fairtrade zijn.”

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.