5 vragen over duurzaamheid aan Terry Tervoert van de ReShare Store

Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen in Apeldoorn die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? En waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de Eerlijk Winkelen route Apeldoorn antwoord. In het kader van de Week van de duurzaamheid voelen we de komende weken vijf hippe Eerlijk Winkelen ondernemers aan de tand ondernemers aan de tand.

Deze week: Terry Tervoert, floormanager bij de ReShare Store van het Leger des Heils.

ReShare Store, floormanager Terry Tervoert

Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?

“Uniek, prettig en verrassend.”

Waar ben je het meest trots op?

“Op onze sfeer. In de drie maanden die we nu open zijn, hebben we al een gezellig team van vrijwilligers die constant bezig zijn met het neerzetten van een prachtig concept waar iedereen zich thuis voelt. Er wordt met veel passie gewerkt en dat merk je aan de reacties van bezoekers. Het is soms een dolle boel met sterke verhalen en af en toe de andere kant met een lach en een traan. In zo’n korte tijd al zo veel vertrouwen weten te winnen, vind ik echt een prestatie.”

Bij de term Eerlijk Winkelen denken mensen misschien niet gelijk aan hippe producten. Hoe zorg je ervoor dat jouw producten toch onder de aandacht komen van het grote publiek?

“Hip willen we niet perse zijn, mooi wel. De producten zijn uniek en van goede kwaliteit, dus het enige wat wij doen is het benadrukken daarvan. Door goede presentatie laten we de producten tot hun recht komen. Daarnaast bieden we ruimte om dingen uit te proberen. Zelf zijn we ook constant bezig met het ontdekken van onze eigen stijl. Wat past en wat verwachten we? Elke week is het weer een uitdaging om een super mooie winkel neer te zetten. Gelukkig lukt dat, want veel mensen weten ons via-via te vinden.”

Wat is je droom voor de ReShare Store?

“Onze droom is om zoveel mogelijk terug te kunnen doen. Door een succes te maken van de winkel, kunnen we onze winst opnieuw ReShare Storeinvesteren in prachtige projecten van het Leger des Heils. Het milieu wordt een handje geholpen door kleding een langere levensloop te geven en mensen krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en hun kwaliteiten te ontdekken. Het klinkt misschien een beetje pretentieus, maar het ‘samen zijn wij één’ uitstralen en zorgdragen voor elkaar vind ik een prachtige droom.

Zonder welk Eerlijk-Winkelen product ga jij ’s ochtends de deur niet uit?

“Mijn sleutelhanger van de Wereldwinkel. Het is een leren olifantje dat handgemaakt is van restleer en direct geld oplevert voor de werknemers. Het design viel me als eerste op, prachtige strakke lijnen en door het zachte leer makkelijk te herkennen in mijn overvolle tas. Heel handig dus.”

Een onmogelijk dilemma

ReShare Store, kleding en tassenAls variant op het bekende ‘Duivelse Dilemma’ leggen we de vijf ondernemers ook een onmogelijke vraag voor. Uiteraard moéten ze kiezen. Aan Terry vroegen we: iedere koper verplicht een oud kledingstuk in laten leveren of al je producten voor 1 euro per stuk verkopen?

“Dit is voor mij helemaal geen duivels dilemma. Omdat er al behoorlijk veel gedoneerd wordt, ga ik voor de verkoop… Elke euro is er één die naar het goede doel gaat en tenslotte doen we het om iedereen de kans te geven op een mooie garderobe. Bovendien ben ik zelf één van de grootste klanten van de winkel en dat zou betekenen dat ik afstand zou moeten doen van mijn zorgvuldig opgebouwde privécollectie. Volgens opruimgoeroe Marie Kondo moet je alleen de dingen houden die waar je blij van wordt… voel jij ‘m al aankomen?”

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.