5 vragen over duurzaamheid aan ondernemer Arnoud van Walchren van restaurant Klein Berlijn
Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen in Apeldoorn die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? En waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de Eerlijk Winkelen route Apeldoorn antwoord. Inmiddels zijn er ruim dertig ondernemers aangesloten bij Eerlijk Winkelen. Maar wie zijn ze en waar dromen ze van? Je leest ’t hier!
Deze week: Arnoud van Walchren, chef-kok en eigenaar van biologisch restaurant Klein Berlijn in de Hoofdstraat.
Je hebt drie woorden om je zaak te omschrijven. Welke kies je?
“Verrassend, lokaal en inspirerend. Die woorden staan ook op de gevel van Klein Berlijn.”

Beeld: Remy van Werven
Waar ben je het meest trots op?
“De vele positieve reacties die ik krijg op zowel het eten als de uitstraling van Klein Berlijn. En in mijn privésituatie: mijn kinderen!”
Bij de term Eerlijk Winkelen denken mensen misschien niet gelijk aan hippe producten. Hoe zorg je ervoor dat jouw producten toch onder de aandacht komen van het grote publiek?
“Niks. Als je ergens voor staat, dan komen de mensen vanzelf wel. Al kan dit wel wat langer duren in Apeldoorn…”
Wat is je droom voor Klein Berlijn?
“Continuïteit in gasten, service en producten. Dan komt groei vanzelf.”
Zonder welk Eerlijk Winkelen-product ga je ’s ochtends de deur niet uit?
“Mijn Kuyichi broek van kledingzaak de Hangar, die is van organic cotton gemaakt. Anders wordt het wel fris aan de bips.”
Waanzin Woensdag: een onmogelijk dilemma

Beeld: Remy van Werven
Als variant op het bekende ‘Duivelse Dilemma’ leggen we de ondernemers ook een onmogelijke vraag voor. Uiteraard moéten ze kiezen. Aan Arnoud vroegen we: al je groenten uit potjes of blik serveren of de helft van je helft van je menukaart vullen met junkfood?
“Wellicht zijn frikandellen in blik wèl erg lekker..!! ”
De foto van Arnoud is gemaakt door Sven Scholten.