5 x koninklijke uitjes in de zomer

We hebben nog even zomervakantie, maar wat ga je met al die overgebleven vrije tijd doen? Koninklijk genieten natuurlijk! We hebben 5 koninklijke uitjes voor je op een rijtje gezet. 

1.  Apeldoorns kroonjuweel: Paleis Het Loo

Ga deze zomer zeker op bezoek bij het vernieuwde Paleis Het Loo! Het paleis is gerenoveerd, de interieurs zijn gerestaureerd en de vertrekken heringericht. De nieuwe paleisroutes en audioverhalen brengen de verschillende bewoners tot leven: van Willem en Mary tot Wilhelmina. In het onderhuis kom je, in een introductiefilm en de presentatie Sporen uit het verleden, alles te weten over de geschiedenis van Paleis Het Loo. Van geliefd tot leeggeplunderd zomerverblijf, van bewoond paleis tot museum. Ontdek daarnaast de tuinen van het Loo die ook wel als Versailles van Nederland bekend staat. Ga zeker het dak op van het paleis, het uitzicht is adembenemend!

Tip voor de kleintjes: Prins(es) voor een dag! De kleintjes kunnen van dinsdag t/m donderdag tot en met 18 augustus terecht voor de Prinsen-en Prinses

 

2. Het Aardhuis: wandelen en wild spotten

Het Aardhuis is een het prachtige, voormalig jachtchalet van koning Willem III bij Hoog-Soeren, gemeente Apeldoorn.  Het staat boven op de Aardmansberg. Koningin Juliana liet er in 1972 een voorlichtingscentrum inrichten over natuur en wild. Haar opvolgers zetten dit voort. Als je het jachtchalet ziet, moet je een beetje denken aan een huis in de Alpen. Er is een leuke wandelroute uitgezet van 3 kilometer. Daarbij kom je ook lang een wildobservatieplek waar je edel-en damherten kunt aanschouwen! Vergeet je verrekijker niet!

 

3. Ontdek de koninklijke historie van Apeldoorn met de gloednieuwe audiotour

Van Stadhouder Willem III, die Paleis het Loo liet bouwen tot Koningin Wilhelmina, voor wie de Veluwe haar ‘Gelders thuis’ was — Apeldoorn heeft een bijzondere band met het Koninklijk huis. In 2022 wordt die connectie in het centrum van Apeldoorn tot leven gebracht met het Buitenmuseum.

Ontdek de koninklijke historie van Apeldoorn middels de gloednieuwe audiotour ‘Royals in Apeldoorn‘. Op 12 locaties in de binnenstad van Apeldoorn vind je QR-codes op raamstickers op diverse winkelruiten. Door deze te scannen met de Apeldoorn Stories app, kun je de verhalen beluisteren van 12 verschillende Oranjes en hun band met Apeldoorn.

 

4. Een ritje met de nostalgische stoomtrein

Stap in en reis mee! De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Tot en met zondag 28 augustus klinkt de stoomfluit elke dag, behalve op zaterdagen, over de Veluwe. Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie voor een uniek dagje uit tijdens de vakantieperiode. Stap zeker even uit bij Station Beekbergen, het hart van het levend spoorwegmuseum.

 

 

5. Ontdek koninklijke hotspots op de Veluwe met de interactieve RoyalRally

Deze zomer koninklijke hotspots op de Veluwe, in het bijzonder in en rondom Apeldoorn, ontdekken? Dat kan met de interactieve RoyalRally! RLLY heeft een prachtige koninklijke rally in de omgeving van Apeldoorn uitgezet waarbij je ook nog eens kunt genieten van heerlijke delicatessen van traiteur Delicat .

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.