Aaron van lunchroom en wijnbar Rembrandt: “Dichtgaan is geen optie’’

Zondag moesten ze dicht. Maandag zaten de promotiestickers op de auto. Vanaf woensdag gingen ze los met bezorgen. Toen Aaron Post hoorde dat de deur van zijn lunchroom en wijnbar Rembrandt op slot moest, pakte hij meteen door. “Dichtgaan is geen optie. Dan brengen we het bij de mensen thuis.”

Collega’s, vrienden, familie en zelfs de buurman werden ingeschakeld. Dat was ook wel nodig, want de bestellingen voor borrelplanken waren niet aan te slepen. “Het eerste weekend nadat we dicht waren, reden we met zeven auto’s door Apeldoorn en bezorgden we een paar honderd planken bij mensen thuis. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan!”, aldus een enthousiaste Aaron.

Kaas en brood uit Apeldoorn

Aaron bedenkt niet alleen ludieke acties om Rembrandt draaiende te houden. Bij alle stappen die hij zet, betrekt hij zoveel mogelijk andere lokale ondernemers. “Ik heb een fantastisch team collega’s, waarmee ik toffe ideeën uitwerk om mensen toch op een bepaalde manier samen te brengen. Daarmee zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking met Apeldoornse bedrijven, zodat ook zij zichtbaar blijven. Het Kaaslokaal levert inmiddels de kaas voor de planken, Bakkerij Keurhorst het brood. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Zo helpen we elkaar.”

“Dat het soms in de soep loopt, maakt het lollig”

Samen met collega Jurry organiseert Aaron regelmatig online evenementen vanuit de zaak, zoals ginproeverijen, bingo of een pubquiz. “Dat doen we via Facebook en Instagram. Het is geen gelikte uitvoering. Het loopt soms een beetje in de soep, maar dat maakt het juist zo lollig. En dat wordt ook gewaardeerd.”

Proeverijen en bedrijfsborrels

Regeren is vooruitzien. Plan B en C heeft Aaron voor de komende tijd al klaarliggen. “In de decembermaand richten we ons voornamelijk op de zakelijke markt. We zijn helemaal volgeboekt met proeverijen en bedrijfsborrels. Dit gaat via Zoom of een andere verbinding. Wij leveren de hapjes, drankjes en het entertainment. De menukaart is ook vernieuwd. We bieden een complete Indische rijsttafel voor thuis aan. Doordat we ons bestaande concept moesten loslaten, ontdekten we dat we in onze keuken zoveel meer kunnen!”

‘’Dat corona ruk is, weten we allemaal’’

Nieuwe doelen

Thuiszitten is voor de ondernemende Aaron geen optie. “Het zit in mijn karakter om voortdurend nieuwe doelen te stellen. Van thuiszitten krijg ik meer stress. Ik zie ook vooral het moois dat er nu ontstaat in Apeldoorn. Kijk eens naar alle gave creatieve acties van horeca en winkeliers! Dat houdt mij op de been. Dat corona ruk is, weten we allemaal. De kunst is om het hoofd boven water te houden en deze tijd goed door te komen met z’n allen.”

Ondernemers als Aaron steunen?

Wil jij ondernemers als Aaron steunen? Dat kan! Kijk op uitinapeldoorn.nl/thuismenu om te zien welke leuke dingen ondernemers bedacht hebben om jou thuis te voorzien van al het lekkers dat zij in huis hebben én hoe je kunt bestellen.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.