Apeldoorn vergroent in 2020!

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpt onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Bovendien: groene straten zien er gezellig uit. Goed nieuws: de gemeente gaat binnenkort meer kleur en groen aanbrengen bij verschillende winkelcentra in Apeldoorn, onder andere bij Het Fort, Schubertplein, de Eglantier, Maasstraat-Scheldestraat en Adelaarsplein.

Kleurrijke stad

Apeldoorn is een actieve gemeente wat betreft vergroening. De gemeente wil een belangrijke rol spelen in klimaatadaptatie en daarom proberen ze zoveel mogelijk overbodige bestrating om te vormen tot groen. Dit jaar is ervoor gekozen aandacht te steken in de bestrating rondom winkelcentra. Winkelcentra zijn vaak erg “stenig” en bij verschillende winkelcentra zag de gemeente de kans om nieuw groen te planten, ofwel bestaande beplanting om te vormen tot iets kleurrijkers.

Doe jij ook mee?

De vergroening van de winkelcentra wordt gestart bij de Eglantier en het Adelaarsplein. Wil jij ook je steentje bijdragen aan het vergroenen van de stad? Initiatieven zijn van harte welkom! Ga naar www.apeldoorn.nl/groeninitiatief en lees hoe jij jouw ideeën in kunt brengen, de gemeente ze kan uitvoeren en jullie het samen kunnen onderhouden.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.