Apeldoorn zoekt nieuwe stadsfotograaf

Apeldoorn zoekt een nieuwe stadsfotograaf! Sven Scholten was de derde stadsfotograaf en na drie jaar gaat Sven het stokje overdragen. De commissie Stadsfotograaf (bestaande uit: ACEC, CODA, de fotovakschool, stadsfotograaf, Apeldoorn Photo en Gemeente Apeldoorn) is op zoek naar zijn opvolger en jij kunt iemand aandragen!

Stadsfotograaf Apeldoorn Sven Scholten

Stadsfotograaf Sven Scholten

De Stadsfotograaf is een ambassadeur van de gemeente Apeldoorn en Apeldoorn versterken als fotostad is een belangrijk onderdeel van deze rol. De Stadsfotograaf geeft zelf invulling aan het ambassadeurschap; zichtbaarheid in de (gedrukte) media, op social media en in de openbare ruimte is het belangrijkste. De Stadsfotograaf wordt begeleid en geadviseerd door de commissie Stadsfotograaf.

Naar wie is de commissie op zoek?

  • De Stadsfotograaf woont of werkt in de gemeente Apeldoorn.
  • De Stadsfotograaf is minimaal 18 jaar oud.
  • De Stadsfotograaf is zeer zelfstandig, proactief en ontwikkelt nieuwe initiatieven.
  • De Stadsfotograaf heeft ervaring met professionele fotografie/lens-based media (artistiek of documentair) en kan zich daarbinnen zelfstandig ontwikkelen.
  • De Stadsfotograaf is twee jaar beschikbaar

Wat verwachten we van de nieuwe Stadsfotograaf?

  • De Stadsfotograaf is een ambassadeur van de gemeente en haar inwoners.
  • De Stadsfotograaf draagt passie en kennis van fotografie/lens-based media over op inwoners van de stad.
  • De Stadsfotograaf is minimaal op vier momenten per jaar zichtbaar, bijvoorbeeld door een workshop of clinic te geven bij de Fotovakschool, deel te nemen aan het Cultureel Café of door te exposeren tijdens Apeldoorn Photo festival.
  • De Stadsfotograaf zal een start- en slotexpositie houden.

Weet/ken jij de fotograaf waarnaar gezocht wordt?

Stuur zijn, haar of diens naam en beknopt CV inclusief een aantal beelden (bijvoorbeeld een link naar de site van de fotograaf) voor vrijdag 25 februari 2022 naar cultuur-erfgoed@apeldoorn.nl.

Hoe wordt de Stadsfotograaf gekozen?

Uit deze oproep en op voordracht van de commissie Stadsfotograaf komen kandidaten voort. De commissie kiest hieruit een kandidaat en draagt deze kandidaat voor aan de gemeente. Vervolgens benoemt het college van burgemeester en wethouders de Stadsfotograaf voor een periode van twee jaar. Voor de Stadsfotograaf is een kostenvergoeding voor presentatie en drukwerk beschikbaar. Over de keuze voor de Stadsfotograaf wordt niet gecorrespondeerd.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.