Apeldoornse winkelgebieden schoner dan gemiddeld in Nederland

Apeldoorn scoort een 7,2 als het gaat om schone winkelgebieden binnen onze gemeente. Daarmee loopt Apeldoorn voor op het landelijke gemiddelde van 7,0. In de ranglijst van grote gemeenten neemt Apeldoorn met deze zogenoemde ‘schoonscore’ een zesde plek in. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Nederland Schoon. 

Een resultaat om trots op te zijn, maar hoe komt zo’n schoonscore eigenlijk tot stand? Op de website van Nederland Schoon  vinden we het antwoord: de ‘schoonscore’ is het gemiddelde van het rapportcijfer dat 40 bezoekers van een winkelgebied geven op het gebied van schoon. De schoonscore per gemeente is dus het gemiddelde van alle deelnemende winkelgebieden in die gemeente. In Apeldoorn is gekeken naar het centrum van Beekbergen, Ugchelen, de binnenstad, winkelcentrum de Mheen, de Eglantier, het Fort, Hart van Zuid en het Ordenplein.

Van zwerfafval tot graffiti

In het rapport is een onderscheid gemaakt in de uitslagen van de bezoekersenquête en observatieresultaten. Zo scoort Apeldoorn in de observatieresultaten op het gebied van graffiti weinig tot heel weinig en vindt bijna de helft van de bezoekers dat er in Apeldoor weinig zwerfafval op straat is.

Centrum Beekbergen koploper van Apeldoorn

Niet alleen is er een uitsplitsing gemaakt per gemeente, ook kun je per winkelgebied precies zien wat de scores zijn. Met een 7,93 komt het centrum van Beekbergen daarbij als beste uit de bus, gevolgd door het centrum van Ugchelen en winkelcentrum de Eglantier. Winkelcentrum Hart van Zuid is met een 6,41 de hekkensluiter van de Apeldoornse winkelgebieden.

 

 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.