Audiotour Canadian Walk geeft gezicht aan de Tweede Wereldoorlog in Apeldoorn

Beluister vanaf zondag 7 juni de persoonlijke verhalen van Canadese veteranen en Apeldoorners

Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd. Een bijzondere datum, waarop 75 jaar later audiotour Canadian Walk geïntroduceerd zou worden aan het grote publiek. Helaas kon dit door COVID-19 geen doorgang vinden. Inmiddels is de nieuwe datum van oplevering van de audiotour bekend: zondag 7 juni 2020 – op de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’.

Audiotour Canadian Walk

Ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers middels de app Canadian Walk.  Men wordt van Canada meegenomen naar de stranden van Normandië tot aan de grens van Apeldoorn waar dappere mannen de stad bevrijdden. Terwijl de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond woedt, strijden zij voor onze vrijheid. De route start bij het bevrijdingsmonument ‘Man met twee Hoeden’ aan de Loolaan en eindigt bij het nieuwe kunstwerk ‘Boom der Vrijheid’ in de Apeldoornse binnenstad. De Canadian Walk is per zondag 7 juni beschikbaar in de Play Store en App Store, op de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’.

Lancering op ‘Dag van de Strijdkrachten’

Voor de lancering van de app is gekozen voor een bijzondere datum: de Canadese ‘Dag van de Strijdkrachten’ (Canadian Armed Forces Day). Deze dag is een viering van de Canadese strijdkrachten, hun erfgoed en hun personeel. Op zondag 7 juni zal de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts de eerste zijn die de Canadian Walk audiotour beluistert en loopt. De Canadian Walk is een initiatief van Apeldoorn Partners en wordt mede mogelijk gemaakt door vfonds, Gemeente Apeldoorn, Veluwe Remembers, Gelderland Herdenkt en Apeldoorn partners. Meer informatie is te vinden op uitinapeldoorn.nl/canadian-walk.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.