Bijzonder lunchen op deze zes plekken in Apeldoorn

Dat je in Apeldoorn lekker kunt lunchen, is geen nieuws meer. Maar als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, liggen de banen vaak niet voor het oprapen. Bij deze zes lunchgelegenheden is dat anders: hier krijgt jong en oud volop de ruimte om hun talent te ontwikkelen. Dus zet die lunchdate maar vast in je agenda!

Het Oude Kantongerecht

Ga je voor oerbrood met gegratineerde geitenkaas met honing en gebrande noten of loopt het water je in de mond bij een maaltijdsalade van huisgerookte zalm met asperges? Wat je ook kiest, bij Het Oude Kantongerecht zit je altijd goed. Van gastvrouw tot kok: de cliënten van de Passerel bieden je een onvergetelijke ervaring. En is er altijd wat te zien, want het prachtige monumentale pand van het Oude Kantongerecht kijkt uit op het Marktplein. Is het mooi weer? Zoek dan een lekker plekje in de sfeervolle stadstuin die achter het pand verscholen ligt.
Adres: Stationsstraat 168, Apeldoorn 

De Eetkamer

Op maar een paar tellen van het Apeldoornse station, vind je De Eetkamer. Een knusse lunchroom waar mannen en vrouwen met een verstandelijke beperking volop de kans krijgen om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Of je nou kiest voor een heerlijk broodje Thaise tonijn of je laat verleiden tot het bestellen van een ‘Big Burger’: met veel liefde serveren de medewerkers jou de lekkerste lunchgerechten.
Adres: Stationsdwarsstraat 2, Apeldoorn 

Brasserie De Zon

Misschien niet de bekendste uit het rijtje, maar zeker de moeite waard: Brasserie De Zon! In het bos tussen de wijken de Maten en Osseveld ligt het terrein van ’s Heeren Loo: een plek in Apeldoorn waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. En de brasserie doet haar naam eer aan, want van de kwaliteit van de gerechten én de prijzen ga je vanzelf stralen.
Adres: Regenboogbrink 20, Apeldoorn 

Restaurant Spelderholt

Gastvrijheid met een hoofdletter G, dat is waar Restaurant Spelderholt voor staat. In het restaurant van Spelderholt krijgen verstandelijke beperkte studenten alle mogelijkheden om hun culinaire talent te laten zien. Samen met hun begeleiders runnen ze dit sfeervolle restaurant midden in de bossen van Apeldoorn. De open keuken en het ruime, zonnige terras maken deze fijne plek extra de moeite waard!
Adres: Spelderholt 9, Beekbergen

Loods 17

Dat iedereen een plek verdient in deze maatschappij, hoef je aan voormalig Business Award winnaar Foenix niet te vertellen. Naast de bekende kringloopwinkel is er nóg een goede reden om de vestiging op Zwitsal te bezoeken: Loods 17! In een heerlijk ontspannen setting kun je genieten van de lekkerste gerechten die de koks voor je op tafel toveren. Natuurlijk kun je kiezen voor een smakelijke tosti of een lekker broodje huisgemaakt gehaktbal, maar wil je je echt laten verrassen? Schuif dan op woensdag eens aan bij de aanschuiftafel. Daarnaast doet Loods 17 sinds november vorig jaar elke vrijdag mee aan Vega Vrijdag: die dag serveren ze alleen maar vegetarische gerechten aan hun gasten.
Adres: Vlijtseweg 136

Statie

Culinair talent, enthousiasme en een passie voor het werken met mensen: de medewerkers van Pluryn bij Statie hebben het allemaal. En met gerechten als boerenomelet met brood, Aletta’s lunchplankje en een salade geroosterde zoete aardappel op de kaart, weet je één ding zeker: lunchen bij Statie is een feestje.
Adres: Stationsplein 4

Brownies&Downies

Je hebt er vast wel ‘ns van gehoord: Brownies&Downies. Deze populaire lunchroom heeft namelijk vestigingen door heel Nederland en nu dus ook in Apeldoorn! Bij Brownies&Downies werken mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Samen maken ze de lekkerste broodjes, salades, soepen en natuurlijk…. brownies!
Adres: Hoofdstraat 51 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.