‘Blijf Thuis’ speurtocht voor kids

Energiek Apeldoorn heeft een ‘Blijf Thuis’ speurtocht voor kinderen ontwikkeld waarbij kinderen op ontdekkingstocht gaan door hun eigen huis. Tijdens de speurtocht leren kinderen van alles over energiegebruik en duurzaamheid. Een leuke én educatieve bezigheid!

Verduurzamen van huizen

Energiek Apeldoorn is een initiatief vanuit Gemeente Apeldoorn en biedt gratis advies over het verduurzamen van huizen. Het onlangs geopende Energiepunt aan de Paslaan – waar men terecht kan met vragen over verduurzaming – is wegens de omstandigheden gesloten. Energiek Apeldoorn is nog steeds telefonisch bereikbaar om vragen te beantwoorden, maar wilde meer doen om tijdens deze periode een positieve bijdrage te leveren. En dus is deze speurtocht ontwikkeld voor de Apeldoornse inwoners van 6-10 jaar!

Duurzaamheid in eigen huis

Tijdens de speurtocht beantwoorden kinderen vragen over het energieverbruik en de duurzaamheid van hun eigen huis. ‘Wie doucht er het langst?’ en ‘Hoeveel LED-lampen zijn er in huis?’. Ook zit de speurtocht vol met wist-je-datjes en krijgen kinderen tips hoe ze het energiegebruik kunnen beperken. En is de speurtocht voltooid? Stuur deze dan in vóór 5 mei, en maak kans op leuke prijzen!

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.