Bouw je eigen droomwoning in het oude postkantoor

Het voormalige postkantoor op de Deventerstraat, rond 1900 ontworpen door een Rijksbouwmeester, is op zich al een droomplek om te wonen. Dat je hier ook nog eens je woning helemaal naar wens kunt afbouwen, maakt het helemaal bijzonder. Dinsdagmiddag 28 juni kun je de zeventien kluskavels met eigen ogen bekijken.

Bouw je eigen droomwoning in het oude postkantoor

Het aanbod is divers: van appartementen van 41m2 tot ruime loftwoningen van 105 m2. Voor ieder wat wils! Wat alle woningen gemeen hebben is dat ze nog afgebouwd moeten worden. Ideaal voor wie twee rechterhanden heeft, want zo kun je flink besparen. Ook fijn voor wie uitgesproken ideeën heeft over hoe zijn of haar woning eruit moet zien. Je bepaalt zelf waar je wel of geen muurtje plaatst, en in sommige woningen kun je een vide maken voor extra opbergruimte. Ben je wat minder handig? Dan kun je uiteraard ook een aannemer inschakelen.

Gotische sfeer
Hoge plafonds, houten spanten en ramen in historische vormen: sfeer hebben deze woningen nu al. Dat hebben ze te danken aan Rijksbouwmeester C.H. Peters, die vele overheidsgebouwen ontwierp rond 1900. Hij ontwierp niet alleen ‘ons’ postkantoor, maar ook dat van Amsterdam en Arnhem. Peters had veel belangstelling voor de Romano-gotiek, met kleurige geglazuurde bakstenen en profielstenen. Ook werkte hij bij het architectenbureau van P.J.H. Cuypers, de man achter het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Die invloeden zie je terug in het Apeldoornse postkantoor. Een geweldige plek in het centrum van Apeldoorn waar jij in de nabije toekomst zou kunnen wonen!

Bouw je eigen droomwoning in het oude postkantoor

Foto: www.oud-apeldoorn.nl

Prettig kopen
Groot voordeel: bij dit project heb je geen last van overbieden of andere hysterische huizenkooptaferen. Vanaf juli kun je een optie nemen op één van de kluswoningen. Deze kluswoning is dan 12 weken alleen voor jou gereserveerd. Deze periode kun je gebruiken om je wensen, mogelijkheden en (financiële) haalbaarheid op een rij te zetten. Je krijgt bovendien een koperscoach die je verder op weg helpt. Tijdens de bijeenkomsten hij of zij organiseert kom je in contact met adviseurs op het gebied van ontwerp, hypotheek, (bouw)kosten en duurzaamheid.

Wonen voor iedereen
Steenvlinder, maatschappelijke ontwikkelaar voor zelfbouwers, doet dit niet voor het eerst: ‘De huizenprijzen rijzen de pan uit én er worden minder woningen verkocht. Een huis kopen is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker als starter, zzp’er, alleenstaande ouder of statushouder kom je er niet zomaar tussen’, schrijft de ontwikkelaar op haar website. ‘Wat als we leegstaand gemeentelijk vastgoed ombouwen tot kluswoningen? Oude scholen, kantoorpanden of zelfs kerken, bij Steenvlinder weten we er wel raad mee. Het is niet alleen circulair, snel te realiseren maar ook goed voor de portemonnee. Door zelf klus- en bouwuren in jouw woning te steken, bespaar je een hoop geld.’

Benieuwd?
Dinsdag 28 juni tussen 16.00 en 19.00 uur is er een inloop voor geïnteresseerden
Deventerstraat 18-20, Apeldoorn

Lees verder >> 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.