Laatste kans: buitenmuseum ’75 jaar vrijheid’ nog t/m oktober te zien

Dit jaar is Nederland 75 jaar geleden bevrijd. In de Apeldoornse binnenstad is daarom het Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid te bezoeken. Op ruim 40 locaties in de binnenstad is de bevrijding van Apeldoorn in beeld gebracht met historische foto’s uit CODA Archief. Het Buitenmuseum is een initiatief van ACEC, CODA, GIGANT, ondernemers en Centrummanagement Apeldoorn.

Het was op 17 april van dit jaar precies 75 jaar geleden dat Apeldoorn door de Canadezen bevrijd werd. Met tanks kwamen ze over de Deventerbrug, op weg naar het centrum alwaar ze feestelijk en uitgelaten onthaald werden. In de tentoonstelling Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid ontdekken inwoners en bezoekers de verhalen die verbonden zijn aan de bevrijding van Apeldoorn.

Locaties

De locaties van het Buitenmuseum zijn verzameld op een routeflyer. Deze flyer en een set ansichtkaarten zijn, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties in de binnenstad. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 25 oktober en sluit zo aan op de activiteiten rondom Operatie Market Garden en de Airborne Luchtlandingen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.