Claudio’s IJssalon zit al maanden in een spagaat

Geen koffiecorner meer met huisgemaakt gebak, maar wel takeaway ijs en pepernoten. Claudio Tabbers was met Claudio’s IJssalon in 2020 tot en met december open, maar anders dan normaal. “Je wilt je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, maar als ondernemer wil je ook door. Het is steeds opnieuw zoeken naar de juiste balans.”

Claudio’s IJssalon valt onder de horeca, dus van een normale opening is nog geen sprake. Takeaway, dus ijs meenemen, mag wel. Ook de online verkoop van ijstaarten loopt lekker door. “IJs is echt een impulsaankoop, we moeten het hebben van passanten. Die zijn er nu een stuk minder en dat merk je in de omzet. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een product dat goed bij ons past en zo kwam ik uit bij de pepernoten van Van Delft. Dat gaat heel goed.”

Zoeken naar balans

Claudio zoekt continu naar een balans tussen maatschappelijke verantwoordelijkheid en zijn bestaanszekerheid als ondernemer. “Dat mijn familie en medewerkers in goede gezondheid zijn, is voor mij het belangrijkste. Ik hamer ook steeds op het naleven van die regels. Tegelijkertijd heb ik ook een onderneming die ik draaiende wil houden. Het is echt een spagaat.”

“Steun je lokale ondernemers!”

Ondanks dat hij in 2021 pas weer volledig open mag, blijft Claudio strijdlustig. “Meer dan wat we nu doen, kan op dit moment niet; we moeten hier echt even doorheen. En dat lukt alleen door met z’n allen de schouders eronder te zetten. Houd je aan de regels, let op elkaar en help elkaar. En natuurlijk: steun je lokale ondernemers!”

Marktgarage niet dicht, maar duurder

De gemeente Apeldoorn denkt wat Claudio betreft goed mee, bijvoorbeeld met het fietsparkeerbeleid. Alleen de parkeergarage onder het Marktplein en naast zijn zaak; die hoeft wat hem betreft niet dicht op zaterdag. “Ik zou gekozen hebben voor gratis maken op rustige momenten en duurder op zaterdag. Dan voorkom je de pieken op een positieve manier.”

Ondernemers als Claudio steunen?

Wil jij ondernemers als Claudio steunen? Dat kan! Kijk op uitinapeldoorn.nl/thuismenu om te zien welke leuke dingen ondernemers bedacht hebben om jou thuis te voorzien van al het lekkers dat zij in huis hebben én hoe je kunt bestellen.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.