Nazomeren op de Veluwe

Columbus Magazine: Kunst (en groen) in Apeldoorn

Zes tips voor de herfst van Columbus Travel, waaronder een bezoek aan Apeldoorn!

Apeldoorn is de ideale uitvalbasis voor een dagje of weekje weg op de Veluwe, dankzij een royaal aanbod aan cultuur, winkels, goede restaurants en gezellige cafés. Geniet van kunst in de openbare ruimte in de binnenstad met de gratis audiotour Rondje Cultuurkwartier, of breng een bezoek aan de tweejaarlijkse tentoonstelling CODA Paper Art in CODA Museum. Hier ontdek je papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties.

Helaas is Paleis Het Loo in Apeldoorn, het enige échte Oranje-museum, een tijdje gesloten in verband met een verbouwing. Maar wist je dat achter het gebouw het prachtige Paleispark ligt? Vroeger brachten de Oranjes hier een groot deel van hun vrije tijd door. In het park zijn diverse wandelroutes van twee tot dertien kilometer uitgezet. Aan het einde van de vier kilometer lange blauwe route vind je een hertenkamp waar je vrij tussen de herten kunt lopen.

Liever op de pedalen genieten van het moois in de regio? De fietsroute Stad & Natuur, met ruim veertig kilometer fietsplezier, voert je van de gezellige binnenstad van Apeldoorn naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met een oppervlakte van ruim 5400 hectare aan bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen zie je hier elke keer wel iets nieuws. Er leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vossen, dassen en boommarters.

Lees hier het hele artikel >>>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.