Communicatiebureau Amazing uit Apeldoorn introduceert Druktemeter.app

Naar aanleiding van behoefte uit de markt heeft communicatiebureau Amazing uit Apeldoorn een nieuwe online tool ontwikkeld: de Druktemeter.app: een tool die ondernemers en overheden kunnen inzetten om publieksstromen en drukte in beeld te brengen. 

Monitoren

Ondernemers en overheden kunnen de Druktemeter.app inzetten om drukte op locatie(s) te monitoren en publieksstromen proactief te sturen, door het publiek online te laten weten op welk tijdstip een bezoek aan de locatie het meest verantwoord is. Zo kan drukte op een klantvriendelijke manier gereguleerd worden en komen bezoekers niet voor onaangename verrassingen te staan. De tool maakt het bovendien makkelijker om te voldoen aan de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen.

De Druktemeter toont op bijvoorbeeld websites, social media of een scherm hoe druk het is op een locatie en kost nog geen euro per dag. Meerdere locaties zijn toe te voegen en te koppelen. Er is keus tussen een snel inzetbare handmatige versie en een geavanceerde versie die werkt met wifi-tracking. Later volgt nog een versie die aantallen kan registreren via (tel)camerasystemen.

In te richten naar behoefte

Naast de standaard functionaliteiten van de tool is deze ook volledig aanpasbaar naar eigen behoefte. Zo kan drukte bijvoorbeeld vertaald worden naar een ‘heatmap’ of juist naar een eenvoudig stoplicht.  Het is deze aanpasbaarheid waarin Michiel Brouwers van Amazing toegevoegde waarde ziet: “De tool is zó flexibel inzetbaar dat hij voor iedereen geschikt is – van sportcomplex of zwembad tot compleet winkelcentrum of retailketen met 300 vestigingen. De komende maanden zien we vooral behoefte in de recreatiesector, de horecabranche en bij winkel- en stadscentra.”

Waardevolle informatie

Een tweede pluspunt van de tool ziet Brouwers in de waardevolle informatie die dankzij dataverzameling ontstaat: “De data wordt voor de klant verzameld en inzichtelijk gemaakt via een gekoppelde app of website. Wanneer deze data met bijvoorbeeld weersinformatie wordt gekoppeld, ontstaat een goed beeld over drukte en bezoekersstromen in specifieke situaties, waar men in de toekomst op kan inspelen!”, aldus Brouwers.

Druktemeter.app is nu beschikbaar als volledig werkende bètaversie. Meer info is te vinden op www.druktemeter.app.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.