De bevrijdingsfilm ‘Apeldoorn Remembers’: beelden van toen en nu

Op woensdag 5 mei viert Apeldoorn de Nationale Bevrijdingsdag. Dit jaar zonder festivals en duizenden bezoekers maar wel door middel van een unieke film ‘Apeldoorn Remembers’.  De korte film is een digitale ode aan 76 jaar vrijheid. Opgenomen zonder publiek maar daardoor treffend en impactvol door de leegte en stilte en waar verleden en heden herdacht worden maar ook gevierd. Bekijk de film hieronder!

Over Apeldoorn Remembers

De Apeldoorn Remembers film laat historische beelden zien maar ook hedendaagse kunstvormingen van vrijheid. In de film zijn beelden terug te zien van afgelopen 17 april, dé bevrijdingsdag van Apeldoorn van 17 april dit jaar. Opnames met o.a. de ontsteking van het bevrijdingsvuur, de lichtbundels die over Apeldoorn schenen en een uitgelichte Grote Kerk. De film is daarnaast aangevuld met historische beelden van Vereniging Oud Apeldoorn en een uniek muziekstuk dat is gecomponeerd en uitgevoerd door de 48th Highlanders of Holland pipes and drums.

Route Canadian Walk staat centraal

Centraal in de film staat de route van de audiotour Canadian Walk. De route waar vroeger de Canadese oud-verzetstrijders jarenlang zijn onthaald in Apeldoorn. In de film worden een drietal locaties belicht waaronder het startpunt van de route, monument ‘Man met de Twee Hoeden’ en het eindpunt bij het nieuwe kunstwerk  ‘Boom der Vrijheid’ in de Paslaan. Het middelpunt in de route, letterlijk en figuurlijk, is de Grote Kerk die op spectaculaire wijze in beeld is gebracht en heden en verleden met elkaar verbindt.

Apeldoorn – Canadian Walk – Rob Voss Foto – www.robvoss.nl

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.