De Javaanse langoeren hebben een nieuw verblijf nodig en jij kan helpen

Apenheul heeft vorig jaar een lastig jaar gehad door alle coronamaatregelen. Apenheul is een stichting en krijgt geen structurele subsidies van de gemeente of provincie. Dit betekent dat het park de inkomsten vanuit ons bezoek hard nodig heeft om te kunnen investeren in nieuwe dierverblijven. Helaas is Apenheul nog steeds gesloten en daarom is jouw hulp hard nodig!

Wat is het plan?

De Javaanse langoeren zitten momenteel in een gebouw dat verouderd is. Deze dieren kunnen dus echt een nieuw verblijf gebruiken. De totale kosten voor dit nieuwe verblijf bedragen € 375.000,-. Apenheul is een doneeractie gestart en hoopt met deze actie binnen zes weken minimaal € 25.000,- op te halen! Wanneer de deuren van het park weer open mogen, blijft de actie doorgaan.

Het nieuwe verblijf

Javaanse langoeren houden van klimmen en daarom wordt het nieuwe gebouw vier meter hoog. Er komen vele raampartijen en dakkoepels, waardoor de apen op zonnige winterdagen lekker binnen in de zon kunnen zitten. Er komt UV-verlichting in de verblijven die zorgt voor de benodigde vitamine D. Daarnaast wordt er dynamische verlichting en een Warmte Terugwin Unit aangebracht. De dieren krijgen meer privacy omdat de nieuwe verblijven geschakeld worden. Vanuit het nieuwe gebouw komt er via een tunnel een verbinding naar een ander verblijf zodat meerdere diersoorten, eventueel, in de toekomst gebruik kunnen maken van dit nieuw te realiseren gebouw. In de verblijven komen veel bevestigingspunten om verrijking- en klimstructuren te maken die het dierwelzijn vergroten. Het gehele verblijf wordt geheel gasvrij, duurzaam en onderhoudsarm.

Hoe kan jij helpen?

Door een eenmalige donatie te doen of door Vriend van Apenheul te worden. Help jij mee om het bedrag van € 25.000,- op te halen? Je doneert heel eenvoudig én eenmalig door een bedrag over te maken via deze donatiemodule, of via het bankrekeningnummer IBAN NL81 RABO 0393 1880 00​ onder vermelding van ‘Donatie Apenheul Javaanse langoeren’.

50-jarig jubileum Apenheul

Op 12 juli 2021 bestaat Apenheul 50 jaar. Dit jaar worden er daarom talloze activiteiten georganiseerd om dit bijzondere jubileum te vieren. Zo wordt er o.a. een openluchtexpositie in de binnenstad georganiseerd. Apenheul is daarvoor op zoek naar oude beelden van (bezoekers in) Apenheul, die wellicht gebruikt worden in de expositie, of in Apenheul. Heb jij mooie, historische beelden van je bezoek aan de Apenheul die je wilt delen? Mail deze dan naar ons!

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.