Doe mee aan de CODA Denim design challenge

CODA daagt liefhebbers van fashion en design uit om een spijkerbroek of -jas te customizen en mee te doen met de ‘Denim design challenge’. De uitdaging is het ontwerpen van een uniek design dat op jeansstof kan worden gerealiseerd met de lasersnijder in CODA FabLab. Inzendingen mogen met de hand geïllustreerd zijn of digitaal ontworpen. Uit alle inzendingen nomineert een jury tien designs, vervolgens zal in een online stemronde door het publiek worden gekozen wie de eerste, tweede en derde prijs wint.

Winnende ontwerpen

De winnende ontwerpen worden gerealiseerd én tentoongesteld ter inspiratie in CODA Museum, de winnaar van de tweede prijs krijgt aanvullend een cadeaubon te besteden in de museumwinkel van CODA en de winnaar van de eerste prijs een masterclass naar keuze in CODA ExperienceLab (bijvoorbeeld om te leren 3D printen of lasersnijden). Designs inzenden kan tot en met zondag 6 september. De nominaties voor de online stemronde worden bekend gemaakt op 20 september.

CODA ExperienceLab

In het in het najaar van 2020 opent CODA ExperienceLab met een Fashion Recycle Hub als één van de stations. Ook (en juist) afgelopen tijd is voor velen hergebruik een belangrijk thema geweest: zolders werden opgeruimd en de inhoud van kledingkasten herontdekt. In aanloop naar de opening van het ExperienceLab wil CODA haar bezoekers de mogelijkheden tot recycling alvast laten ontdekken die centraal zullen staan in de programmering van het lab. Met diverse workshops en challenges worden bezoekers uitgedaagd kleding, accessoires en andere textiele items een tweede leven te geven en 21st century skills een boost te geven door in CODA FabLab aan de slag te gaan met onder andere 3D printen, lasersnijden en een gloednieuwe digitale borduurmachine.

Voorbeelden, een video over het proces van lasersnijden op jeans, de voorwaarden van en meer informatie over de challenge en jury zijn beschikbaar op www.coda-apeldoorn.nl/denimchallenge.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.