Laat je inspireren door het thema ‘natuur’

Doe mee met de dichtwedstrijd rond Gedichtendag in CODA!

Rondom de Nationale Poëzieweek 2022 heeft CODA een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Het thema van de Poeziëweek is ‘Natuur’ en dit is ook het thema van de wedstrijd. Pak de pen en schrijf een gedicht, rap of poetry slam en wie weet mag jij jouw inzending voordragen tijdens Gedichtendag op 27 januari 2022. Meedoen kan tot en met 3 januari 2022. Meer over deze wedstrijd en over Gedichtendag is hier te lezen.

De Nationale Poëzieweek wordt zoals elk jaar geopend met Gedichtendag: een avond in het teken van (gesproken) poëzie rond een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op donderdag 27 januari 2022 en het thema is ‘Natuur’. Naast voordrachten door onder andere (oud) stadsdichters Herman Kattemölle en Aad van der Waal en stadsrapper Dani, willen we ook jou de gelegenheid geven een eigen gedicht, rap of poetry slam voor te dragen. Hoe je hier kans op kunt maken, lees je hieronder.

Dichtwedstrijd

Laat je inspireren door het thema ‘Natuur’ en schrijf een gedicht, poetry slam of rap over dit thema. Voor wie extra inspiratie nodig heeft: hier vind je een foto en een gedicht van respectievelijk Sven Scholten (stadsfotograaf) en Herman Kattemölle (stadsdichter), passend bij het thema.

Meedoen?

Stuur jouw inzending uiterlijk 3 januari 2022 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl. Dit kan een gedicht op papier zijn of een gesproken of gezongen rap of poetry slam op video. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en leeftijd erbij te vermelden. Uit alle inzendingen kiezen Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA), Herman Kattemölle (stadsdichter Apeldoorn), Aad van der Waal (oud-stadsdichter Apeldoorn) en Dani (stadsrapper Apeldoorn) de winnende gedichten die op tijdens Gedichtendag door de inzenders zelf voorgedragen mogen worden. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je hiervan uiterlijk 13 januari 2022 bericht. De winnende inzendingen worden ook opgenomen in de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

De kaartverkoop voor Gedichtendag start binnenkort; houd de website en Facebook-pagina van CODA in de gaten voor het laatste nieuws. Daar volgt ook informatie over de invulling van de avond en de eventueel van toepassing zijnde richtlijnen en coronamaatregelen.

Volgend artikel

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.