Duik in de koninklijke geschiedenis met muziektheater LOO

Het kan je haast niet zijn ontgaan: Paleis het Loo is weer open! In heel Apeldoorn en op de Veluwe staat royaal genieten centraal. Ook in Theater Orpheus, waar in juli de eigen productie LOO (eindelijk) te zien is.

Stel je voor: je neemt voor een voorstelling niet plaats in de rode stoelen van de Rabobankzaal in Orpheus, maar in de koninklijke audiëntiezaal. Daar geniet je niet alleen van fantastische muziek van Händel, Mozart en Strauss jr., maar ook van een royaal driegangendiner. En ondertussen word je op een komische en dynamische manier meegenomen in de geschiedenis van LOO, het bijna 400 jaar oude paleis.

Je hoeft het je niet voor te stellen, want het kan echt! Na wat uitstel vanwege de coronamaatregelen is vanaf 1 juli de bijzondere eigen productie van Theater Orpheus ‘LOO’ te zien.

muziektheater LOO

Met eigenzinnige dame langs geschiedenis

In LOO gaan Marketingmanager Klamer (gespeeld door Jeroen van Venrooij) en zijn assistente Alicia (Annemarije Zoer) op zoek naar de ziel van Loo (Laetitia Gerards). Nu het paleis volledig verbouwd, vernieuwd en heringericht is, willen ze groot uitpakken. Maar Loo is een eigenzinnige dame, die zich niet zomaar voor ieders karretje laat spannen. Althans dat denkt ze, maar dan kent ze Klamer nog niet…

In de voorstelling stoft de cast samen met een achtkoppig muzikaal ensemble de Nederlandse geschiedenis af. Er komen bijna vergeten stadhouders, koningen en koninginnen voorbij en er worden bruggen geslagen naar het nu. Heeft de 400 jaar oude dame Loo anno 2022 nog wel een toekomst? Ondertussen geniet het publiek niet alleen van spel en muziek, maar ook van een majesteitelijk diner of high-tea.

Eigen productie Orpheus

LOO is de tweede eigen productie van Theater Orpheus. Het theater maakt eigen producties gebaseerd op regionale verhalen die een landelijke uitstraling hebben. Lokale talenten mochten auditie doen om de cast compleet te maken. Wie weet zie je dus wel een bekend gezicht op het podium!

muziektheater LOO

Meer informatie en tickets

LOO is te zien van 1 t/m 10 juli 2022. De voorstelling is dus inclusief royaal diner, of royale high-tea tijdens de matineevoorstellingen. Ga voor meer informatie en om tickets te kopen naar  >>www.orpheus.nl/loo.

 

LOO wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSBfonds, Frank van der Wal Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Norma Fonds.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.