Duurzaam, opvallend én innovatief gebouw in Apeldoorn

De Ecofactorij is naast één van de meest duurzaam innovatieve gebouwen, ook één van de meest opvallende gebouwen in Apeldoorn. Naast een informatiecentrum is het een bedrijvencentrum. De Ecofactorij is opgeleverd in 2011. Lees hier alles over de duurzame innovaties van dit opvallende gebouw!

Wanden van zout
Het gebouw kenmerkt zich door uiterst duurzame innovaties. Zoals warmte- en koudeopslag in zoutpakketten die geïntegreerd zijn met de vloer en de wanden. De warmte van overdag wordt in het zout opgeslagen om ‘s nachts het gebouw te verwarmen.

Bol van innovatieve nieuwigheden
De verwarming en koeling via zout is niet de enige innovatie. Het pand heeft een gewaagd ontwerp en zit vol duurzame nieuwigheden. Alle verdiepingen zijn voorzien van gerecyclede vloerbedekking, op de begane grond ligt FSC parket. Het complete dak is voorzien van zonnepanelen. Informatiecentrum Ecofactorij heeft geen gasleidingen, een houtpelletkachel zorgt voor de verdere verwarming. Buiten is een van de eerste e‐oplaadpunten van Apeldoorn. Om het pand ligt olivijn grind om CO2 af te vangen. Tenslotte kent het gebouw geen vaste verlichting, maar zelfregelbare lampen, in combinatie met het vele buitenlicht. Alle installaties in het gebouw kunnen via een Smart Phone worden aangestuurd. Kortom, het pand staat bol van de innovaties.

Geïnspireerd op het beukenblad
De constructie op zich verdient uit architectonisch oogpunt de aandacht. Een betonkern met stalen draagconstructie is de basis. De gevels zijn een interpretatie van het beukenblad, symbool van creativiteit, duurzaamheid en Apeldoorn. De Ecofactorij vind je op de Ecofactory 18, net voorbij wijk Woudhuis, richting Voorst.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.