Zondagse wandeling met de boswachter

Hoor je je pubers al ‘saai!’ roepen als je ze mee wilt nemen voor een lekkere wandeling? Of vind je het zelf leuk om meer te horen over de natuur waar je doorheen banjert? Ga dan eens wandelen met de boswachter! Het kan deze zomer in Loenen.

De Reeënberg in Loenen, ook wel ‘Klein Zwitserland’ genoemd, is een prachtig natuurgebied. Zoals de namen al doen vermoeden is het er behoorlijk heuvelachtig. Je wandelt door een afwisselend landschap met stuwwallen, bos en heide. Een gebied waar edelherten, wilde zwijnen en verschillende roofvogels zich thuis voelen. En wat dacht je van de witsnuitlibel? De boswachter kan je er alles over vertellen!  

Foto: Natuurmonumenten

Mooi op tijd
De boswachter vertrekt natuurlijk het liefst op tijd, want dan zie je het meeste wild. Op sommige zondagen is de starttijd 6 uur! Slaap je liever iets langer (of willen de pubers wel mee, maar niet zo vroeg), kies dan een dag waarop de gids om 9.30 uur vertrekt.  

Sierlijke witsnuitlibel - Luc Hoogenstein

Foto: Sierlijke witsnuitlibel – Luc Hoogenstein

Wanneer?
Zondag 17, 24 en 31 juli
Zondag 7, 14 en 21 augustus 

Kosten
10 euro (7 euro voor leden van Natuurmonumenten) 

Praktische info
Koop van tevoren online een kaartje
– Doe stevige schoenen aan
– Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
– Neem warme kleding en/of regenkleding mee
– Honden mogen helaas niet mee
– De totale wandeltijd bedraagt circa 2 uur
– De wandelafstand bedraagt circa 5 km
– Startpunt is de parkeerplaats bij de Loenense Waterval, Beekbergerweg Loenen 

Lekker alleen
Liever zelf op pad? Dat kan ook. Download een route van 7 kilometer (GPS of kaart)
Er zijn trouwens nog veel meer mooie gebieden om te ontdekken rond Loenen. Zo zijn er routes van 2,5 tot 13,5 kilometer rond de schaapskooi van Loenermark. ‘Het naaldbos, de heide met jeneverbesstruwelen en verschillende heidesoorten, de schaapskudde met Veluwse heideschapen en de oude stuifduinen maken de uitgestrekte Loenermark tot een prachtig gebied.’ Aldus Geldersch Landschap & Kasteelen, dat dit natuurgebied in beheer heeft.

Ook leuk en anders dan anders is de wandelroute Vrijenberg, langs de waterval. Je wandelt in de omgeving van zorgboerderij de Groote Modderkolk door bos, een halfopen landschap én langs een waterval. De route start bij De Groote Modderkolk en is te volgen via de groene pijltjes of de routebeschrijving op de site. 

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.