Robin is eigenaar van Mansion24: “Ik laat dit virus mijn winkel niet afnemen”

Normaal gesproken zou Mansion24 zich nu opmaken voor de drukste winkelmaand van het jaar. “Maar dit jaar is alles anders. De schade beperken is het devies”, vertelt eigenaar Robin Batens. Dat pakt hij met zijn kledingzaak aan het Leienplein creatief aan. Met digitaal winkelen én opmerkelijk: pizza’s bakken en bezorgen.

Een volle winkel met mannen die zich in een nieuwe broek hijsen, klanten die tussendoor een knipbeurt krijgen, de familie die borrelt bij de bar en muziekfanaten die gezamenlijk struinen door de bakken verse elpees. Dat is het beeld als je een blik werpt binnen bij duizendpoot Mansion24. Althans, normaal gesproken dan. Nu is het café dicht. Er zijn weinig klanten en Robin zit in de spagaat tussen mensen naar de winkel krijgen, terwijl de oproep is om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Vanaf je bank door de winkel

“Een uitdaging. Maar vooropgesteld: bij mij is het glas altijd halfvol. Dat zit nou eenmaal in mij. Gelukkig is er genoeg dat Apeldoornse consumenten nog wél kunnen. Daarom ben ik in de zomer gestart met personal videoshoppen. Kan je thuis vanaf de bank toch onze winkel door. Ondanks dat ik internet een koud middel vind, werkt het in dit geval.”

Afrekenen door een schilderij

Een koud middel, maar er kwam toch een webshop. Met een Mansion24-twist uiteraard. Robin: “We gebruiken namelijk Apeldoornse modellen voor de kleding. Gewoon Apeldoorners zoals jij en ik. En we bezorgen dezelfde dag. Zo willen we ons onderscheiden van grote webwinkels.” Het maakt deel uit van zijn winkelconcept dat draait om een warme beleving. “Zo reken je bij ons niet af achter een kaal plexiglas scherm, maar kijk je door een doorzichtig schilderij.”

Opvallende uitstap

Om afgelopen zomer het gebrek aan onder andere horecaomzet te compenseren deed Robin een opvallende uitbreiding: pizza’s bezorgen en afhalen. “Dat deden we samen met Viva la Pizza, bekend van de pop-up pizzeria in Apeldoorn. Heel cool, maar we wilden die pizza’s eigenlijk zelf ook leren maken. Dus hebben we les van ze gekregen. Nu kopen we de ingrediënten in en bakken we ze zelf.”

“Als ik opgesloten zit thuis, dan word ik geen leuker mens” 

Ondanks dat het voor de ondernemer een lastige tijd is, houden deze details het leuk. “Als ik opgesloten zit thuis, dan word ik geen leuker mens. Dus ik ben blij dat ik nog de deur uit kan om onze producten aan de man te brengen. Dat wil ik ook naar mijn team als voorbeeld stellen. We moeten vertrouwen hebben en doorgaan. Je kan sterker of zwakker uit deze periode komen. Ik kies voor het eerste. Ik laat dat virus mijn winkel niet afnemen.”

Ondernemers als Robin steunen?

Wil jij ondernemers als Robin steunen? Dat kan! Kijk op uitinapeldoorn.nl/thuismenu om te zien welke leuke dingen ondernemers bedacht hebben om jou thuis te voorzien van al het lekkers dat zij in huis hebben én hoe je kunt bestellen.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.