Gezocht: Apeldoorners met bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Apeldoorn

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is. Dat wordt in het hele land uitgebreid herdacht. In Apeldoorn, waar in het verleden om de vijf jaar een defilé van (Canadese) veteranen heeft plaatsgevonden, wordt dit herdacht met ‘een eeuwig defilé’. Om dit eeuwige defilé invulling te geven wordt er gezocht naar Apeldoorners met bijzondere verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Apeldoorn.

Eeuwig defilé: Canadian Walk

Het initiatief voor een eeuwig defilé is uitgewerkt in een plan voor de ‘Canadian Walk’. Deze bestaat in essentie uit een gemarkeerde wandelroute tussen de Loolaan en de binnenstad, welke gemarkeerd is door speciale, gegraveerde tegels met vormgegeven Maple Leaf blaadjes. Tijdens het lopen van die route kan je d.m.v. een app bijzondere en persoonlijke verhalen over de bevrijding van Nederland en Apeldoorn beluisteren. De Canadian Walk wordt opgeleverd op 17 april 2020: de dag dat Apeldoorn 75 jaar geleden bevrijd werd door de Canadezen.

Bijzondere oorlogsverhalen gezocht

Apeldoorn Marketing is op zoek naar bijzondere verhalen over het leven in Apeldoorn omstreeks april 1945. De aankomst van de Canadezen, hun zegetocht over de Loolaan of spraakmakende details over het leven van alledag: alle informatie is welkom. Daarnaast zijn ook brieven, bevelen of andere communicatie over het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog welkom.

Judith Bartel-van Beckhoven werkt als researcher voor het Canadian Walk-team en verzamelt alle mogelijke aanknopingspunten om een waarheidsgetrouw verhaal te kunnen vertellen over de Apeldoornse bevrijding in 1945. Judith is te bereiken via e-mail judithbartel@gmail.com of bel 06-2674 0650.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.