Gezond, lekker en lokaal eten uit de pluktuin

Natuurlijk wil je gezond – en het liefst – zo vers mogelijk eten. Onbespoten groente en fruit vind je volop in de Apeldoornse pluktuinen. Bij Stadsakkers in Zuidbroek koop je de lekkerste biologische producten in de verswinkel. En vanaf juni pluk je in Wenum-Wiesel zelf je fruit bij Pluktuin Apeldoorn. Leuk voor kinderen om zelf te zien waar de groenten op hun bord precies vandaan komt! En kies je voor lokale producten dan is je ‘footprint’ ook nog eens kleiner. Driedubbele win-win!

Apeldoornse Pluktuinen

Lekkere, lokale seizoensgroente – en fruit

Groenten en fruit van het seizoen zijn een stuk minder slecht voor het milieu dan ingevlogen producten uit het buitenland. Kies je voor biologische producten uit Apeldoorn dan ben je helemaal verantwoord bezig. Neem vooral ook je kinderen mee naar de pluktuinen. Ontdek samen van welke bomen of planten het fruit komt en wanneer je kunt oogsten. Leer ze mee eten met de seizoenen en geniet van het zomerfruit zoals bessen, frambozen en kersen.

Wil je deze zomer lokale seizoensgroenten zoals wortels, courgette, rabarber en sla op je menu? Bezoek vanaf juni de mooie Pluktuin Apeldoorn aan de Wieselse Kampweg 41 op het terrein van Hoveniersbedrijf het Vinkenest.

Van dinsdag t/m vrijdag is de verswinkel van Stadsakkers geopend. Het adres is Dommeweg 5B in Apeldoorn. Bestel je liever online? Dat kan ook. Je bestelling staat dan voor je klaar in de verswinkel.

Inspiratie nodig voor lekker recepten met de groenten? Check de website van Stadsakkers. Toch geen zin om zelf te koken? Dan kun je verse groenten uit eigen moestuin eten bij Van der Valk Vers.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.