Gino zou alles tijdelijk keihard ‘lockdownen’

Gino Punt (11) maakte “het grootste legodorp ooit” toen hij eerder dit jaar acht weken niet naar school kon. Inmiddels is hij er wel weer aan toe om een piste af te skiën. Want dat is een van zijn grote passies. Voor de burgemeester heeft hij een tip: gewoon de boel twee maandjes helemaal lockdownen!

“Ik zit op voetbal en ik vond het echt saai om mijn teamgenoten een tijd niet te zien. In november had ik zelf corona, maar ik had er bijna geen last van. Natuurlijk moest ik wel in quarantaine, dus ik mocht nergens naartoe. Toen kwamen mijn vrienden me cadeautjes brengen: een bal en kaarten voor de PlayStation. Ook gingen ze beeldbellen en voor me zingen.”

Bergen post op verjaardag

Gino werd op 3 november 11 jaar, maar kon dat door de aangescherpte maatregelen niet zo feestelijk vieren.. Toch was het een bijzondere dag. “Iedereen kwam raamzwaaien en ik heb bergen post gehad. Ik moest zelfs met een tas naar de brievenbus! Ook werd de ene na de andere ballon bezorgd. Het was een andere verjaardag dan normaal, maar ik voelde me wel heel speciaal.”

“Heb nog nooit zo’n groot legodorp gebouwd”

“Toen mijn school eerder dit jaar dicht ging, merkte ik daar eerst niet zoveel van. Maar toen ik een maandje thuis zat, miste ik mijn vrienden steeds meer. Ik miste ook mijn vader, stiefmoeder, opa en oma; die kon ik veel minder zien. Ik leerde er eigenlijk wel veel beter door spelen, want als je acht weken thuis zit, dan word je best creatief. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit z’n groot legodorp gebouwd! Natuurlijk moest ik ook wel school doen, maar dat deed ik alleen ’s ochtends.”

Skiën en vuurwerk

“Als ik burgemeester van Apeldoorn was, dan zou ik alles een paar maandjes lockdownen tot er helemaal geen corona meer was”, zegt Gino stellig. “Nu moet je elke keer in quarantaine en testen. En als je het niet hebt, dan heb je voor niets een paar dagen binnen gezeten. Hartstikke saai!”

Gino kijkt al verder dan kerst, waarvan hij niet veel verwacht. “Skiën en vuurwerk zijn echt mijn allergrootste hobby’s en ik kan met allebei nu niks. Ik hoop stiekem dat we in maart weer kunnen gaan skiën, want ik ben er nu wel een beetje klaar mee.”

Young055: online platform voor jongeren

Corona, een periode waarin we binnen moeten zitten en niet met groepen bij elkaar kunnen komen. Saai! De site Young055.nl connect jongeren tussen de 12 en 26 jaar online! Het biedt entertainment aan in de breedste zin. Toffe programma’s, leuke lessen die nu niet plaats kunnen vinden bij muziek- en dansscholen, sessies waar gevraagd en ongevraagd actuele thema’s worden behandeld en sportieve sessie waar de conditie wordt getest. En dat allemaal verzameld op één platform.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.