Haal je tegels gratis op met de Tegeltaxi!

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit veroorzaakt wateroverlast en hittestress doordat onze omgeving voor een groot deel uit steen bestaat. Meer groen helpt hiertegen. Daarom haalt de Gemeente Apeldoorn binnenkort in heel Apeldoorn kosteloos de tegels op die je zelf uit je tuin verwijdert.


Foto: Gemeente Apeldoorn

Verstening

Nederland is aan het verstenen. Dit veroorzaakt bij heftige regenperiodes wateroverlast en bij periodes van hitte en droogte hittestress. “Meer groen helpt hiertegen”, weet de gemeente. “Als regenwater op beplante grond valt in plaats van op tegels, zakt het de grond in en hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Dit vermindert wateroverlast. Planten en bomen helpen ook uw tuin of terras af te laten koelen in hete periodes.”

Tegeltaxi

In jouw buurt komt daarom deze zomer de ‘Tegeltaxi’ langs. De tegels die jij dus uit de tuin haalt, kan je gratis op laten halen. De opgehaalde tegels worden vergruist en opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld wegenbouw. Voorwaarde is wel dat je je oude tegels niet vervangt voor nieuwe. Laat jij jouw tegels ophalen, dan moet je een ‘voor’- en ‘na’-foto sturen.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op: apeldoorn.nl/tegeltaxi.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.