Heel Apeldoorn repareert: help mee de afvalberg te verminderen!

Je Senseo weggooien als ‘ie het niet meer doet? En ook je smartphone, föhn en broodrooster? Zonde! Voor het milieu én je portemonnee. Heel veel elektrische apparaten en spullen kun je namelijk prima repareren.

Het nieuwe initiatief Heel Apeldoorn Repareert biedt reparatietips, hulp in repaircafés en informatie over waar je een professionele hersteller kunt vinden. Het doel: jaarlijks 175 ton aan elektrisch en elektronisch afval in Apeldoorn terugdringen.

Naast het stimuleren van reparaties, ligt er binnen dit project van de gemeente ook een belangrijke rol voor fabrikanten, legt projectcoördinator Carla Fransen uit: “We leggen zoveel mogelijk data vast over reparaties. Dat doen we niet alleen in Apeldoorn, maar ook in bijvoorbeeld België en Duitsland. Deze informatie gebruiken we om op EU-niveau, fabrikanten aan te spreken op hun producentverantwoordelijkheid om apparaten langer te kunnen gebruiken en beter repareerbaar te maken. Zo werken we samen aan het behalen van Europese doelstellingen op het gebied van circulariteit.”

We kunnen in Apeldoorn dus een mooie bijdrage leveren aan het terugdringen van elektrisch en elektronisch afval. Doe je mee? Kijk op Heel Apeldoorn Repareert voor tips en informatie. Ben je zelf een echte Handige Harry? Dan kun jij je aanmelden als herstelheld om andere Apeldoorners te helpen!

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.