Hemelvaartsdag 2020: dit zijn de leukste tips in Apeldoorn

Op donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Een mooie dag om eropuit te gaan voor een fiets- of wandeltocht. Blijf je liever thuis, dan kun je terecht bij onze lokale ondernemers voor een heerlijke borrel of diner aan huis! We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Wandel- of fietstocht

Hemelvaartsdag is dé dag van het dauwtrappen. In de vroege uurtjes op de fiets om een lange fietstocht te maken. In en rondom Apeldoorn zijn een aantal prachtige fietstochten uitgestippeld waarbij je langs de mooiste plekjes op de Veluwe komt. Van het Koninklijke rondje tot de Oranjefietsroute en van Het Nationale Park De Hoge Veluwe tot Radio Kootwijk. Ga je er liever op uit om te wandelen? Ontdek de natuur met één van de prachtige wandelingen in of rondom Apeldoorn. Houd bij een wandel- of fietstocht rekening met de maatregelen van het RIVM.

Foto: via Het Nationale Park De Hoge Veluwe

IJsje, borrel of diner?

Dat de horeca gesloten is, betekent natuurlijk niet dat je niet kan genieten van de lekkernijen van onze lokale ondernemers. De lokale ijssalons zijn op Hemelvaartsdag geopend om je te voorzien van een schepijsje. Wil je genieten van een borrel of diner aan huis? Ook dat is mogelijk. Bestel een heerlijke borrelplank of diner to go bij jouw favoriete restaurant.

Attracties weer open

De attracties en musea in Apeldoorn gaan ook langzaamaan weer open. De 1,5 meter blijft van kracht en bij alle bedrijven zijn coronamaatregelen van kracht. Kijk goed bij de attractie waar je heen wilt gaan welke regels daar van toepassing zijn en of het nodig is om vooraf je tickets te kopen en te reserveren. Let op: bij veel locaties zullen de openbare toiletten nog gesloten zijn.

Kijk voor het gehele overzicht op www.uitinapeldoorn.nl.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.