Het dorpshart van Loenen wordt vernieuwd en dit zijn de plannen

Loenen, onze parel op de Veluwe. Al enkele jaren bestaat de wens om dit dorpshart een flinke opknapbeurt te geven. Hierover zijn diverse gesprekken tussen de Gemeente, de omwonenden en Loenen Zonnedorp geweest. De plannen konden tot nu toe om diverse redenen geen doorgang vinden. Op 30 juni zijn de plannen tijdens een informatieavond gepresenteerd.

Dit zijn de plannen

Het dorpshart wordt een plein met een parkachtig karakter. Vanaf de Brink komt er een doorkijk over het plein. Het plein wordt uitgevoerd met gras en klinkers. Bij de Hoofdweg komt een verkeersdrempel om het verkeer af te remmen. Het haaks parkeren vervalt. Het bestaande bankje krijgt een nieuwe plek in het ontwerp. Er komt een klein monument dat verwijst naar het cachot dat vroeger bij de voormalige veldwachterswoning stond. Bezoekers van de informatieavond gaven aan dat zij graag meer groen of bomen in het plan terug willen zien. De ontwerper kijkt of deze wens in het plan uitgevoerd kan worden.

Omwonenden en overig geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn bij de informatieavond kunnen de plankaart hier bekijken. Vragen en opmerkingen kan je tot 15 juli sturen naar stadsdeelmanager Steven Gerritsen, s.gerritsen@apeldoorn.nl of 14 055.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.