Hoera, de binnenstad krijgt er een nieuwe fietsenstalling bij!

Naast fietsenstallingen in onder andere de Marktstraat, Kanaalstraat en bij de Oranjerie, krijgt de Apeldoornse binnenstad er binnenkort nog een fietsenstalling bij. De gemeente heeft namelijk het voormalige Kijkshop-pand op de hoek van de Hoofdstraat met de Paslaan aangekocht om er een fietsenstalling van te maken. Het pand stond al geruime tijd leeg. 

De nieuwe fietsenstalling is niet alleen goed nieuws voor iedereen die graag op de fiets naar de binnenstad gaat, maar ook voor de Apeldoornse binnenstadsondernemers en bezoekers. Op verschillende plekken in de binnenstad is namelijk al langere tijd sprake van wildstalling. De vereniging Centrummanagement drong er eerder met een petitie zelfs op aan dat er een oplossing zou komen voor het fietsparkeren in de binnenstad. “Die petitie verstuurden we samen met belangenbehartigers”, legt centrummanager Hella Soethof uit. “We vinden het super dat de gemeente nu gehoor geeft aan de Apeldoornse ondernemers en de oorzaak aanpakt. Samen blijven we ons inzetten om onze gasten op een ludieke manier te informeren over de fietsenstallingen en -rekken in onze mooie binnenstad.”

Meer fietsverkeer naar de binnenstad

Wanneer de nieuwe fietsenstalling open gaat, is nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat dit niet de enige plek is waar de gemeente meer fietsparkeerplekken faciliteert. Eind vorig jaar maakte de gemeente bekend dat ook een deel van de parkeergarage onder het Marktplein gaat dienen als ondergrondse fietsenstalling. Daarmee zorgen ze niet alleen voor meer fietsparkeerplekken in de binnenstad, maar willen ze bezoekers ook aanmoedigen om de fiets te pakken in plaats van met de auto te komen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.