3 x koninklijke fietsroutes

Van oudsher dienden de Apeldoornse bossen ter ontspanning en verpozing van de Koninklijke bewoners van Het Loo en hun gasten. In deze koninklijke bossen rond Apeldoorn zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. Wij lichten hier 3 leuke en royale fietsroutes voor je uit.

#1 Oranjeroute Fietsroute, 32 km
Treed in de voetsporen van het koningshuis en ontdek de geschiedenis van de Oranjes. De Oranjeroute van 32 kilometer brengt je via de voormalige treinhalte Assel – waar koning Willem III uitstapte – en de Asselse Heide naar het oud-Veluwse dorpje Hoog Soeren, midden in de Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Sinds kort is Paleis Het Loo weer open voor publiek of je kunt een mooie wandeling maken in het aangrenzende Paleispark.

Je kunt de route volgen via de fietsknooppunten welke hieronder vermeld staan, de route loopt rond maar een mooi start- en eindpunt is Paleis Het Loo. De route is 32 km, middelzwaar en gaat over verharde paden en kent hoogteverschillen. Onderweg kun je zeskante bordjes tegenkomen van een ‘Oranjeroute’. Blijf echter de knooppunten volgen, deze bordjes maken deel uit van een internationale langeafstandsroute.

Fietsknooppunten: 84  – 29 – 59 – 39 – 98 – 42 – 41 – 24 – 38 – 10 – 09 – 08 – 26 – 63 – 51 – 84

Knooppunt 84 kun je vinden op de grote kruising met de Naald bij Paleis Het Loo.

Meer informatie >>

#2 Rondje Cannenburch, 33 km

Een unieke fietsroute vanaf kasteel Cannenburch over de noordelijke Veluwe. De route voert je door de bossen van Kroondomein Het Loo en via de pittoreske dorpen Niersen en Gortel naar de Tongerense Heide en het Wisselse Veen. Kasteel Cannenburch en de tuinen van Paleis Het Loo zijn de hoogtepunten van deze fietsroute. Ze maken deel uit van de landelijke kastelenlijn die de mooiste kasteel- en buitenplaatsmusea bundelt voor bezoekers. Het fietsrondje eindigt ook weer op de parkeerplaats van Kasteel Cannenburch.

De route laat je kennismaken met het koninklijke Veluwse landschap met veel bos en weidse heidevelden. Een deel voert over het kroondomein, wat eeuwenlang in bezit is van de koninklijke familie van Nederland. Heb je zelf geen fiets of wil je eens een e-bike proberen? Geen probleem, want direct aan de route en vlakbij het startpunt zit een fietswinkel die fietsen en e-bikes verhuurt.

Meer informatie >>

#3 Route de Lodewijk Napoléon, 55 km

Een fietsroute met een koninklijke tint! Met de ‘Route de Lodewijk Napoléon’ treed je letterlijk in de voetsporen van de Eerste Koning van Holland: Lodewijk Napoléon. Lodewijk De Goede, zoals zijn bijnaam luidde, nam het initiatief in 1809 om de zandweg Amersfoort, via Terschuur, Voorthuizen, Garderen naar Paleis Het Loo in Apeldoorn te verharden. Iets waar wij nu nog profijt van hebben. De route start bij Gasterij Zondag in Garderen, ook destijds al een ideale locatie om met de koets een tussenstop te maken. Ook van andere locaties is bekend dat vorsten een tussenstop maakten. Eén van de herinneringen hieraan is een borstbeeld van Lodewijk Napoléon bij hotel-restaurant de Echoput.

Meer informatie >>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.