Landelijke sinterklaasintocht in 2019 in Apeldoorn

Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 16 november 2019 aan in Nederland. Voor de landelijke intocht hebben zij dit keer voor Apeldoorn gekozen! 

Over de route van de Sint

Sinterklaas komt op 16 november niet per boot, maar per trein aan in Apeldoorn. Het voorprogramma begint om 10.00 uur, om 12.00 uur start de intocht. Na ontvangst door de burgemeester vertrekt Sinterklaas met zijn gezelschap naar de binnenstad via de Stationsstraat, de Stationsdwarsstraat en de Hoofdstraat. De tocht eindigt op het Raadhuisplein, waar hij om 13.15 uur afscheid neemt van kinderen en ouders. Daarna is er een heuse Pepernotenparty op het plein met leuke muziek. De band van ’s ochtends brengt dan nogmaals het Sint-repertoire ten gehore, waarbij alle Sint-hits voorbij zullen komen. Tijd: 16.00 tot 17.30 uur. Toegang is gratis!

De NTR doet van 12.00 tot 13.15 uur op NPO Zapp/NPO 3 live verslag van de aankomst van Sinterklaas in Apeldoorn. Op zaterdag 16 november presenteert Apeldoorn zich aan Sinterklaas op vier locaties aan de route. De vier locaties zijn:

  • het Stationsplein;
  • bij de Onze Lieve Vrouwekerk (ook wel bekend als de Mariakerk);
  • het Bongoplein (tegenover de McDonalds aan de Hoofdstraat) en
  • het Raadhuisplein.

De markt & winkels

De grote warenmarkt op het Marktplein gaat deze zaterdag gewoon door, ook de winkels zijn open.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.