Lang geleden in Apeldoorn; de geschiedenis van Apeldoorn in 10 (voorlees)verhalen

Er is een nieuw leesboek over Apeldoorn verschenen: ‘Lang geleden in Apeldoorn; de geschiedenis van Apeldoorn in 10 (voorlees)verhalen’. Deze zaterdag (3 oktober) kan je gratis mee naar vier van de plekken die in het boek omschreven worden! Zo komt de geschiedenis ineens helemaal tot leven.

Hoe kom jij aan een exemplaar?

Ieder kind in groep vijf van de basisschool in Apeldoorn krijgt een exemplaar van ‘Lang geleden in Apeldoorn’. De boeken blijven vervolgens op school zodat elk jaar nieuwe kinderen het boek kunnen lezen. Zo ontdekken ze niet alleen meer over hun stad, maar ervaren ze ook hoe leuk het is om te lezen.

Naast leerlingen van groep vijf krijgen ook alle nieuw-ingeschreven kinderen een boek, net als pasgeborenen in de gemeente. Het boek komt ook beschikbaar in verzorgingshuizen. Grootouders kunnen hun kleinkinderen voorlezen uit het boek, of kinderen hun opa’s en oma’s. Hiermee ontstaat een unieke verbinding tussen jong en oud.

Voor iedereen die daarnaast het boek wil bemachtigen, komt het in beperkte oplage te koop via webshops en verspreid over de stad in boekwinkels. Het zal bijvoorbeeld klaarliggen in Primera Westra (voor de wijken Orden, Kerschoten en Ugchelen), bij de WAAR Apeldoorn (centrum) en bij The Read Shop (Eglantier).

Wandel mee op zaterdag 3 oktober

Dit weekend ontdek je op een bijzondere manier vier van de plekken die worden beschreven in het boek. Onder begeleiding van een gids hoor en zie je meer over de tijd van professor Röntgen in Apeldoorn, over de bunker van Seyss-Inquart, over de grafheuvels en over de Olifantenschuur. Tijdens deze wandeling van ongeveer 2,5 uur komen de plekken uit de verhalen niet alleen tot leven, ook leer je hoe bijzonder ze zijn. Schrijf je in via de website van CODA en wandel gratis mee!

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.