Larissa is bedrijfsleider bij Café de Paris: “De strijdlust van ons team bij de eerste heropening was memorabel”

2020 gaat voor Hotel et le Café de Paris de geschiedenisboeken in als onwerkelijk. Nooit eerder was het restaurant, net zoals veel anderen, zo lang gedwongen gesloten. Bedrijfsleider Larissa van der Vlist vond het een bizarre situatie, maar maakte van de nood een deugd. Het hele bedrijf kreeg een opknapbeurt. Zo ontpopten horecamedewerkers zich ineens tot meesterschilders, schoonmakers en timmermannen.

“Je eigen gedrag heeft voor een ander gevolgen”

“De afgelopen maanden hebben ons als samenleving heel veel geleerd, maar ook als individu”, vindt Larissa. “Je eigen gedrag heeft voor een ander gevolgen. Dat zien we nu met de verregaande maatregelen die nog steeds gelden. De wereld blijkt ineens een stuk groter dan alleen ‘ik’. Keuzes die we maken hebben namelijk gevolgen voor anderen. Kijk dus niet alleen naar jezelf en je eigen situatie, maar ook om je heen. Houd rekening met elkaar.”

Strijdlust bij de heropening

Larissa ziet bij ‘De Paris’, zoals veel Apeldoorners het kennen, een enorme veerkracht in het team. “Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar hebben we ook het hotel gesloten en met elkaar de schouders eronder gezet om het bedrijf een opknapbeurt te geven. Medewerkers ontpopten zich tot meesterschilders, schoonmakers en timmermannen. De strijdlust van ons team bij de eerste heropening was memorabel. Toen het groene licht kwam, stonden we er met elkaar weer klaar voor. Dat onze mensen zich ondanks alles zo welwillend hebben getoond, was een hart onder de riem. En dat geldt ook voor de vaste gasten. We kregen en krijgen nog steeds heel veel warme en hartelijke reacties.”

Pas op de plaats

Zodra het weer kan, staan Larissa en haar team weer klaar. Op dit moment (eind december) zijn zowel het hotel als het restaurant gesloten. “Voor nu betekent het weer even een pas op de plaats, zodat we straks weer kunnen genieten van de vrijheid die we hebben. Het beperkt zijn in je doen en laten maakt dat je de kleinste dingen weer weet te waarderen. Elkaar kunnen opzoeken, een kopje koffie of een lunch tussen het winkelen door. Laten we dus samen doorbijten, zodat we állemaal weer vooruit kunnen in 2021.”

Bedrijven zoals Café de Paris steunen?

Wil jij bedrijven zoals Café de Paris steunen? Dat kan! Kijk op uitinapeldoorn.nl/thuismenu om te zien welke leuke dingen ondernemers bedacht hebben om jou thuis te voorzien van al het lekkers dat zij in huis hebben én hoe je kunt bestellen.

Dit interview is tussen vrijdag 13 november en 11 december afgenomen.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.