Leuk! Vier nieuwe kunstwerken van dieren in Apeldoorn

Een zwijn met drie jonkies, een paard, een kangoeroe en een stier: binnenkort maken deze beelden de openbare ruimte van Apeldoorn mooier. De beelden van metaalkunstenaar Patrick Visser worden op verschillende plekken geplaatst. Vandaag werden de stier en de kangoeroe geplaatst. Het paard en het zwijn volgen later.

Tijdelijke expositie

Een bijzondere samenwerking kunnen we het wel noemen. Kunstenaar Patrick Visser had wat ruimte nodig in zijn atelier: “’Ik zoek expositieruimte en wil graag uw gemeente opsieren’, zo schreef Visser naar de Gemeente. ‘Mijn objecten komen prachtig tot hun recht in parken of groen langs de openbare weg. Op die manier ondersteunen we elkaar. Uw gemeente krijgt extra aandacht voor die bepaalde plek en ik krijg een expositieruimte. Als iemand het object wil kopen, dan kan ik een nieuw object voor die bepaalde plaats verzorgen.’ De Gemeente Apeldoorn reageerde hier positief op en daarmee werd deze tijdelijke expositie een feit.

Minimaal twee jaar

Met de kunstenaar is een bruikleenovereenkomst aangegaan voor een periode van twee jaar met de optie om twee jaar te verlengen. Als de kunstenaar de beelden tussentijds verkoopt, vervangt hij het beeld. De transportkosten voor het vervoeren van de kunstwerken zijn gesponsord door de firma Reukema uit Harderwijk.

De stier is het eerste beeld wat vanaf vandaag bewonderd kan gaan worden in Apeldoorn bij de entree van bedrijventerrein de Ecofactorij. Dezelfde dag krijgt de  kangoeroe een plekje langs de Woudweg. Het zwijn met de drie jonkies komt op de rotonde op de kruising van de Amersfoortseweg en de JC Wilslaan. Voor het paard wordt nog gezocht naar een locatie.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.