Lokale hulp bij ondernemen tijdens de coronacrisis

De verspreiding van het coronavirus zorgt voor veel aandacht en vragen. Ook bij ondernemers. Voor bedrijven zijn er een aantal lokale regelingen getroffen.

Tozo inkomensondersteuning voor levensonderhoud

De regeling voor aanvullende inkomensondersteuning voor levensonderhoud voor zelfstandigen (Tozo) verandert vanaf 1 juni 2020. Ondernemers kunnen ook in de maanden juni, juli, augustus en september 2020 een beroep doen op de regeling. Maar er is een aantal wijzigingen in de voorwaarden. Met als belangrijkste wijziging dat er vanaf juni wel een toets op partnerinkomen is. Ook is het vanaf 1 juni niet langer mogelijk om de regeling met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020 aan te vragen.

Tozo inkomensondersteuning verlengen

Heb je vóór 1 juni al wel aanspraak gemaakt op de regeling? Dan hoef je niet opnieuw een volledige aanvraag te doen. Je kan dan een verlenging aanvragen met de toevoeging van het inkomen van een eventuele partner. Hiervoor kan je het Tozo verlenging-formulier invullen.

Tozo inkomensondersteuning voor het eerst aanvragen

Wil je de inkomensondersteuning aanvragen en heb je deze voor 1 juni 2020 niet ontvangen? Dan kan je het Tozo aanvraagformulier invullen.

Tozo lening voor bedrijfskapitaal

Ondernemers met liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis kunnen een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Deze lening bedraagt maximaal €10.157,-. Het bedrag moet wel terugbetaald worden. De lening heeft een maximale looptijd van drie jaar en kent een rentepercentage van 2%.

Je kan de lening voor bedrijfskapitaal aanvragen via het aanvraagformulier. Na ongeveer 10 werkdagen neemt BTBedrijfsadvies contact met je op over de lening. Dit bedrijf helpt de Gemeente Apeldoorn met de aanvragen. Het duurt ongeveer drie weken om je aanvraag af te handelen. Loop je vast bij je aanvraag door een technisch probleem in het systeem? Stuur dan een e-mail naar gros@apeldoorn.nl.

Heb je al eerder een lening voor bedrijfskapitaal ontvangen, maar nog niet het maximale bedrag van €10.157,- bereikt? Dan kan je een tweede aanvraag voor de lening doen. Daarbij geldt dat de hoogte van beide leningen samen niet hoger dan €10.157,- kan zijn.

Let op! Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. Je hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken.

Vragen over Tozo?

Heb je nog vragen over Tozo? Bekijk dan eerst het overzicht met veelgestelde vragen. Staat je vraag niet in dit overzicht? Neem dan contact op via 14 055 (keuze 1), via uwreactie@apeldoorn.nl.

Uitstel van betaling gemeentebelasting

Ben je ondernemer en heb je of verwacht je betalingsproblemen om je aanslag gemeentebelastingen tijdig te betalen? Stuur dan een e-mail naar info@tribuut.nl. Geef in deze e-mail aan wie je bent en voor welke aanslag(en) je het uitstel vraagt. Vergeet ook niet je telefoonnummer en eventuele andere contactgegevens te vermelden. Tribuut kan dan zo nodig rechtstreeks contact met je opnemen. Wil je in het onderwerp ‘corona-uitstel’ zetten? Dan kan de Gemeente je verzoek met voorrang oppakken.

Zodra je verzoek om uitstel binnen is, zet Tribuut de invordering stil voor 3 maanden. Na die tijd gaat de Gemeente, samen met jou, kijken welke (maatwerk)oplossing voor jou/jouw bedrijf noodzakelijk is.

Uitstel van betaling waterschapsbelasting

Uitstel van betaling aanvragen gaat via de website van GBLT.

Financiële maatregelen gemeente

De gemeente heeft een aantal financiële maatregelen getroffen, onder meer op het gebied van toeristenbelasting, reclamebelasting en evenementensubsidies en -leges. Meer informatie staat op de pagina Financiële maatregelen van de Gemeente.

Bedrijvencontactpunt en relatiemanagers

Het bedrijvencontactpunt van Gemeente Apeldoorn is altijd bereikbaar voor je ondernemersvragen via bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl. Vanzelfsprekend kan je ook terecht bij jouw vaste relatiemanager bedrijven van de Gemeente Apeldoorn.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.