Maak kans op de Zonnedak-award 2019: meld je zonnedak aan!

Na het mooie succes in februari van dit jaar, krijgt de zonnedak-award een vervolg. Iedereen met een zonnedak van meer dan 50 panelen kan zich aanmelden en maakt kans op de zonnedak-award 2019, zo meldt Gemeente Apeldoorn.

De award is vorig jaar in het leven geroepen op initiatief van Energiecoöperatie deA en de Taskforce Zonne-energie van de Gemeente Apeldoorn. Het doel is om positieve acties van bedrijven en organisaties te laten zien en in het zonnetje te zetten.

Lijst nog niet compleet

Energiecoöperatie deA en de Taskforce Zonne-energie stellen een groslijst op van zonnedaken die in 2019 zijn gerealiseerd. ‘De teller staat op dit moment op 13.000 gerealiseerde panelen in 2019 waarvan wij weten. Dat is natuurlijk al heel mooi, maar waarschijnlijk is deze lijst nog niet compleet. Daarom willen we iedereen met een zonnedak met meer dan 50 panelen vragen om zich in te schrijven. Dan maak je automatisch kans op de zonnedak-award 2019!’ aldus Erik Vos van deA.

Duurzaam Apeldoorn

De Gemeente Apeldoorn streeft ernaar dat in 2030 een derde van de verbruikte energie in Apeldoorn duurzaam wordt opgewekt. Zonne-energie is één van de mogelijkheden. ‘Er zijn veel daken in Apeldoorn geschikt voor zonne-energie en dit willen we dan ook graag stimuleren’ aldus Anne ten Brummelhuis van Taskforce Zonne-energie Apeldoorn.

Winnaar Zonnedak-award 2018

De winnaar van de zonnedak-award 2018 was Garage Bakker. De onderneming met 171 panelen heeft de prijs ontvangen voor het enthousiasme en de volharding om een zonnedak te realiseren. Nagenoeg het hele dak ligt vol. Ook is Garage Bakker een goed voorbeeld voor andere ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Aanmelden

Aanmelden voor de lijst kan tot 24 januari 2020 via www.de-a.nl/zonnedakaward.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.