Masterclass Veluwse streekproducten

Nederland is rijk aan prachtige streekproducten. Zo staat de Veluwe bekend om het wild dat in de uitgestrekte bossen wordt geschoten. Naast het wild zijn er talloze producten die door Veluwse boeren worden gekweekt en geproduceerd. Tijdens de Boerenhart masterclass Veluwse streekproducten op maandag 29 november staan deze producten centraal. Niemand minder dan Bjorn Massop, chef-kok bij Hotel Villa Ruimzicht, zal aan de slag gaan met de Veluwse ingrediënten. Een mooie kans om te leren van deze top kok!

Wildkijkschermen Veluwe

Tijdens de masterclass wordt onder andere de scharrelforel van Forellenkwekerij ’t Smallert in het zonnetje gezet. Sander Hertgers zal meer over zijn vis vertellen tijdens het fileren: “Onze forel wordt in sprengenwater gekweekt en krijgt de ruimte om te groeien.” Daarnaast krijgt het wild van Herman ter Weele de nodige aandacht. Volgens Herman is wild het beste vlees wat er is: “Je mag het niet biologisch noemen maar deze dieren hebben een heel mooi leven gehad.” Koken met lokale ingrediënten past goed bij de filosofie van Bjorn Massop: “Waarom zou je producten uit het buitenland laten invliegen, terwijl je het hier op de fiets kunt halen?”

Programma

De masterclass vindt op maandag 29 november plaats bij Forellenkwekerij ’t Smallert in Emst.

15:00 uur – Ontvangst
Mogelijkheid om zelf een hengel uit te gooien

16:00 uur – Sander Hertgers van Forellenkwekerij ’t Smallert
Fileren forel

16:30 uur – Herman ter Weele van Slagerij ter Weele
Uitbenen wild

17:00 uur – Bjorn Massop, chef-kok bij Hotel Villa Ruimzicht
Bereiding van Veluwse forel en wild

18:00 uur – Borrel met proeverij van Veluwse streekproducten
Mede mogelijk gemaakt door de Boerenhart-boeren

Deelnemen

Wil jij je graag laten inspireren door onze Veluwse boeren en chef-kok Bjorn Massop? Schrijf je dan in voor de masterclass op maandag 29 november 2021. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus meld je snel aan!

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.