Loop mee met de tuindienst van Paleis Het Loo

Heb jij groene vingers? Loop dan een keertje mee met de tuindienst van Paleis Het Loo! Iedere donderdag in september kun jij om 11:00 en 13:00 uur meelopen.

Ontdekken van verhalen en delen van kennis

Wil je weten hoe een dag van de tuindienst eruitziet en hoe de tuinen van Paleis Het Loo worden onderhouden? Van snoeien tot zaden verzamelen, van bio-bestrijding tot beplanting; de tuindienst deelt zijn kennis en liefde voor het vak.

Ontdek welke planten er groeien in de paleistuin en hoe deze worden verzorgd. Naast de 17e-eeuwse beplanting worden de dagelijkse werkzaamheden van de tuindienst getoond.

Paleistuin

De paleistuin gaat 335 jaar terug in de tijd. De tuin is precies zoals de eerste bewoners van Paleis Het Loo, koning-stadhouder Willem III en koningin Mary, het lieten maken. De vormen, symmetrie en beplanting is zoals in de 17e eeuw.

Ecologisch en duurzaam

De tuinen van Paleis Het Loo zijn groen, levend erfgoed en het onderhoud is veel werk. Met 15 vaste medewerkers en 34 vrijwilligers wordt al het werk verricht. Grasmaaien, snoeien, wieden, fonteinen schoonhouden en bloembollen en planten poten en verzorgen. De tuindienst zal uitleg geven bij de werkzaamheden en het biologische onderhoud van de tuin.

Sinds 2014 werkt de tuindienst van Paleis Het Loo zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Onkruidbestrijding gaat met de hand, met stoom of met branden. Zo blijven de planten gezond.

Elke donderdag in september

‘Loop mee met de tuindienst’ start donderdag 8 september en loopt tot eind september. Elke donderdag om 11:00 en 13:00 uur. Het vertrekpunt is vanaf de koningstuin en aanmelden is niet nodig.

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.