Meld je aan voor deze online thema-avond over de toepassing van waterstof

Op dinsdagavond 24 november organiseert Gemeente Apeldoorn in samenwerking met Energiek Apeldoorn een online themabijeenkomst over de toepassing van waterstof, als energiedrager in de gebouwde omgeving. Tijdens de bijeenkomst gaan fans en sceptici van waterstof met elkaar in gesprek, de zin en onzin wordt van elkaar gescheiden.

Waterstof als energiedrager

Waterstof: er wordt veel over gesproken. Volgens sommigen het ei van Columbus, volgens anderen een energiedrager met nog veel haken en ogen, zeker bij het gebruik in woonwijken. Is het wel of geen goede oplossing? Zijn er voorwaarden voor de inzet of is het een utopie? Tijdens deze online bijeenkomst hoor je beide kanten.

Een online bijeenkomst

Vanwege de huidige situatie omtrent Covid-19 wordt de bijeenkomst online gehouden. Via een computer of tablet kan je gemakkelijk actief deelnemen en online ook je vragen stellen of reageren op stellingen.

Het programma

Vanaf 19.30 uur kan je inloggen en beeld en geluid testen. Om 19.45 uur opent gespreksleider Anja Wormeester de avond. Na een korte introductie schuiven verschillende gasten aan, die elk een eigen mening hebben over de kansen en beperkingen van waterstof. Zij zullen zichzelf en hun ideeën eerst kort presenteren. Daarna gaan zij met elkaar en met jou in gesprek. Om 21.00 uur is de thema-avond afgelopen.

De gasten

 • Thijs ten Brinck: duurzaamheidsadviseur bij We-Boost Transitions en oprichter van WattisDuurzaam.nl
  Thijs is een aanjager van duurzame groei en circulariteit. Actief in de energiesector, infra en mobiliteit. Kritisch volger en initiator van het waterstofdebat.
 • Marco Bijkerk: Freelance business developer energieproducten bij Bynex en schrijver van ‘Help, de energietransitie’
  Marco is betrokken bij diverse pilots met waterstofketels. Hij heeft uitgesproken ideeën over de energietransitie en ziet waterstof als noodzaak in de woningverduurzaming.
 • Sjoerd Delnoozunit manager Piping Systems & Materials bij KIWA
  Sjoerd ziet veel potentie in waterstof en werkt aan het wegnemen van belemmeringen voor het toepassen van waterstof om zo de energietransitie te verbeteren en versnellen.
 • Lianda Sjerpsmanager bij RcPanels en programmamanager Strategisch Wijkoverleg bij Stroomversnelling
  Lianda heeft brede en langjarige ervaring met innovatie en strategische advisering over energietransitie in de gebouwde omgeving en volgt de ontwikkelingen met een kritische blik.

In het kort

De bijeenkomst is onderdeel van een serie themabijeenkomsten over Apeldoorn in de energietransitie.

 • Datum: dinsdag 24 november
 • Tijd: 19:30 – 21:00 uur
 • Locatie: online deelname via internet
 • Meld je direct aan
Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.