Met Willem III terug naar rampjaar 1672

Goed nieuws voor wie graag een uitstapje zou maken naar de Gouden Eeuw. Het kan met de muziektheatervoorstelling ‘Willem III: Een Moordfeest’, op 2 en 3 juni in Paleis het Loo.

We gaan terug naar 1672. De buurlanden van de Republiek voelen zich bedreigd door de macht van de Republiek en besluiten in te grijpen. Frankrijk, Engeland, Munster en Keulen verklaren de Republiek de oorlog. Het grootste leger van Europa sinds de Romeinen staat voor de deur. Met recht een rampjaar.

Met Willem III terug naar rampjaar 1672

Identiteit, ambitie en onzekerheid
In de historische kapel van Paleis het Loo nemen koning-stadhouder Willem III en zijn bediende en vriend Jan Dam je mee naar dat jaar. De voorstelling gaat over identiteit, ambitie en onzekerheid. Kun je onzekerheden overwinnen door een succesvolle carrière? Is macht en (over)compensatie de sleutel tot persoonlijke vrijheid? En welke prijs betaal je daarvoor?

Rondleiding en voorstelling
Dit programma start met een speciale rondleiding door het paleis en gaat over de Europese machtsverhoudingen en spanningen van dat moment. Daarna volgt de muziektheatervoorstelling.

Programma
13.00 uur: rondleiding door paleisroute oost
14.00 uur: muziektheatervoorstelling ‘Willem III: ‘
15.00 uur: einde

Bestel tickets >>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.