Metamorfose voor Marktstraat en Beekstraat in de binnenstad

Als je regelmatig in de Apeldoornse binnenstad komt, is het je vast opgevallen: bouwvakkers zijn volop aan het werk in de Beekstraat en Marktstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van de Markstraat en Beekstraat. Met deze herinrichting wil de gemeente de kwaliteit en duurzaamheid van de binnenstad verbeteren. 

Dat doet de gemeente niet alleen. Ook de provincie Gelderland, het Waterschap Vallei en Veluwe en de eigenaren van de panden in de binnenstad werken hieraan mee. Zo maken ze gebruik van de gezamenlijke kennis, expertise en financiële middelen. Met deze aanpak maken ze de binnenstad niet alleen mooier, maar ook duurzamer.

Klimaatstraat

Het herinrichten is nodig om de effecten van bijvoorbeeld klimaatverandering op te vangen. Daarnaast moet er een goede afvoer zijn voor regenwater bij hevige regenval. De gemeente wil deze ‘klimaatstraat’ onder andere mogelijk maken door het vergroenen van gevels, het opvangen van regenwater en de panden af te koppelen van de regenwaterafvoer.

In ere herstellen pand Leger des Heils

Ook het voormalige pand van het Leger des Heils komt aan de beurt: het markante pand wordt in oude luister hersteld. Die aanpak is mede mogelijk doordat de provincie een speciaal programma heeft opgezet om leegstaande of vervallen plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Subsidie

Voor het totale project verleent de provincie Gelderland een subsidie van € 500.000,-.

 

Beeld: Rob Voss

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.