Muziek in de paleistuin

Muziek in de paleistuin

Muziek in de paleistuinen

Op 5, 12, 19 en 26 september speelt een muziekensemble licht klassieke muziek bij de Colonnades achterin de tuinen. De concerten zijn om 12:00 uur én 14:00 uur en duren ongeveer één uur. Bij slecht weer kan het concert verplaatst worden naar de stallen.

Programma

5 september: Dianto Reed Quintet
Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekgroep gevormd door vijf jonge Spaanse muzikanten uit Amsterdam. De naam van de groep betekent anjer in het Esperanto; anjer omdat het een typische mediterrane bloem is en Esperanto omdat dat als een universele taal wordt beschouwd, zoals dat ook geldt voor muziek.
Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria namen de leden van het Dianto Reed Quintet deel aan verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals het Nationaal Jeugdorkest, het Jeugdorkest van Spanje, het European Union Youth Orchestra en het jong Nederlands Blazers Ensemble of jongNBE. Momenteel zetten ze hun studie voort met een master aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gevolgd bij verschillende gerenommeerde musici als Miriam Pastor, Simon van Holen, Harmen de Boer, Arno Bornkamp, ​​Davide Lattuada, Saskia Mees en Bas Pollard.
Het Dianto Reed Quintet biedt een andere benadering van het traditionele kamermuziekconcert. Hun optredens vallen op door de samensmelting van een zeer sterke energie en contrasterende elementen. De vijf musici bereiken dit onder meer door de volgorde van de verschillende bewegingen van de stukken te combineren en te veranderen om het publiek te verrassen. Ook voegen ze choreografische elementen toe aan hun optredens, wat helpt om een ​​diepere interactie tussen luisteraars en musici te creëren.

12 september Treeo HOUT

19 september Helikon Quartet

26 september Suol Percussion

Koop hier je tickets >>

Om In Apeldoorn goed te laten functioneren gebruiken wij cookies.
Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord gaat met het gebruik hiervan.